07-11-22 Από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 έως και την  Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν την Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΥΤΕ (πχ Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Εύδοξος κτλ).

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

5 σκέψεις στο “07-11-22 Από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων

  1. Καλησπερα Κυριε Καλοδημο..
    Η πλατφορφα για τις κατ εξαίρεση μετεγγραφές έκλεισε στις 15 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα ποτε θα βγουν? Βγαίνουν όλες μαζί ή κάθε μια ξεχωριστά?

  2. Καλησπερα σας. Η κόρη μου περασε φέτος ιατρική Λάρισας. Έκανε αιτηση για μετεγγραφη στο ΕΚΠΑ απορρίφθηκε. Συγκέντρωνε 5,5 μόρια από οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Στη φορολογική δήλωση φαίνεται ότι τα αδέρφια της που είναι κάτω των 25 ότι εργάζονται. Φέτος όμως δεν εργάζονται.Η φορολογική μας δήλωση δεν δείχνει το τωρινό πραγματικο εισόδημα. Η μεγάλη κόρη πηγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακο. Ο γιος φοιτητής στο ΕΚΠΑ σταμάτησε τη δουλειά για να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Αδυνατούμε να συντηρησουμε 3 σπίτια με 1 μισθό. Έκανε ένσταση. Επίσης έκανε και για κατ εξαίρεση μετεγγραφη. Ο συζυγος έχει αφαιρέσει το μισό πνευμονα λόγω καρκίνου και έχει υπνικη απνοια και χρησιμοποιεί μηχάνημα στον υπνο. Η ίδια η αιτουσα τη μετεγγραφη πασχει από αγχωδη επιμονη διαταραχή και έχει αναγκη να βρίσκεται κοντά στο γιατρό και την οικογένεια της. Πιστευετε οτι θα τη παρει τη μετεγγραφη?
    Σας ευχαριστω.

Σχολιάστε

1 + ten =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here