«Ο καθένας κλεισμένος στην τρύπα του»

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Διατροφή με σουβλάκια και σάντουιτς, διαμονή σε (πολύ) μικρά σπίτια, κίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο και… κομμένη κάθε σκέψη για έξοδο και διασκέδαση. Αυτή είναι η καθημερινότητα των νέων. Και μάλιστα των «τυχερών», που έχουν μια δουλειά, για την οποία… πληρώνονται κιόλας. Με μισθούς 430 ευρώ «καθαρά» για όσους είναι κάτω των 25 ετών και 490 ευρώ για όσους είναι μεγαλύτεροι, η φτώχεια συναντά την εργασία.

Ο Γρηγόρης είναι 29 ετών, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, αλλά εργάζεται σε μεγάλη εμπορική αλυσίδα. Αμείβεται με 490 ευρώ και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Ζει μόνος του σε ένα ισόγειο διαμέρισμα 38 τετραγωνικών μέτρων, με νοίκι 150 ευρώ. Για ένα χρόνο δεν πλήρωνε τη ΔΕΗ, «αξιοποιώντας» ότι το ρολόι ήταν σε άλλο όνομα. «Τώρα που έκανα διακανονισμό, έχω ήδη ένα χρέος άνω των 500 ευρώ και δίνω 50 ευρώ τον μήνα», μας λέει.

ΟΛΟ το άρθρο: «Ο καθένας κλεισμένος στην τρύπα του» | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σχολιάστε

eleven − 7 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here