Η έκπληξη από το CES 2014 στο Λας Βέγκας

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πολλοί από σας διαβάσατε στις εφημερίδες και τα περιοδικά για τα εντυπωσιακά εκθέματα της τεχνολογίας που παρουσιάστηκαν στο περίφημο πλέον Consumer Electronics Show (CES) στο Las Vegas, στις αρχές του Ιανουαρίου 2014. Εντυπωσιαστήκαμε από τις καμπύλες οθόνες τηλεόρασης, την τηλεόραση πολύ υψηλής ανάλυσης, τα «έξυπνα» και συνδεμένα αυτοκίνητα, τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα drones που θα κάνουν τα πάντα, τα robot και τα robot-άκια που θα ακούνε και θα εκτελούνε κάθε μας επιθυμία. Ομως τη μεγάλη είδηση της φετινής Εκθεσης, η οποία θα μας επηρεάσει όλους στο άμεσο μέλλον δεν την έχω δει να αναδεικνύεται από τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα.

Εξηγούμαι. Η μεγάλη διαφορά του φετινού CES από τα προηγούμενα, είναι η σημαντική αύξηση στη συμμετοχή εταιρειών που ασχολούνται με την ψηφιακή υγεία και την άσκηση. Από τις 3.300 εταιρείες που εκθέτουν τα προϊόντα τους στη φετινή έκθεση, οι 300 εταιρείες παρουσιάζουν προϊόντα που έχουν σχέση με τη ψηφιακή υγεία και την άσκηση (fitness). Πρωτοποριακές συσκευές σε συνδυασμό με εντελώς νέες υπηρεσίες υπόσχονται βελτίωση της υγείας μας και καλύτερη ζωή. Οπως λένε οι ειδικοί, η τεχνολογία θα αλλάξει ριζικά την ιατρική περίθαλψη. Βοηθά ώστε η υγεία μας από «ιατρό-κεντρική» (ο ασθενής πάει στον γιατρό) που είναι σήμερα να γίνει «ασθενοκεντρική» (όπου ο γιατρός «πλησιάζει» τον ασθενή) αύριο. Αυτή είναι μια κυριολεκτικά τεκτονική αλλαγή με ασύλληπτες ακόμα συνέπειες τόσο στην υγεία αλλά και στην οικονομία.

ΟΛΟ το άρθρο: Η έκπληξη από το CES 2014 στο Λας Βέγκας 

Σχολιάστε

3 − two =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here