Οι 50 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στο κόσμο !

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Πατήστε εδώ να δείτε μια θαυμάσια παρουσίαση.

top-mic-2014

01.Google

02.Bloomberg Philanthropies
03.Xiaomi
04.Dropbox
05.Netflix
06.Airbnb
07.Nike
08.Zipdial
09.DonorsChoose.org
10.Yelp

11.Dodge
12.SXSW
13.Twitter
14.Apple
15.Michael Kors
16.Medivation
17.Warby Parker
18.Amazon
19.Shazam
20.Box
Tesla Motors
T-Mobile
WME (ισοβαθμία)
21.Water-Gen
22.Universal Identification Authority of India
23.Fitbit
24.Rose Studio
Institute Sarita
Wild China
Mary Ching
25.Shutterstock
26.Github
27.GE
28.Square
29.Stats
30.Levi Strauss
31.Johnnie Walker
32.Luvo
33.Shop Architects
34.The Legaspi Company
35.Xl Hybrids
36.Flipboard
37.Beijing Genomics Institute
38.ihub
39.GoPro
40.Goldieblox
41.Braskem
42.WhatsApp
43.Aglocal
Beyond Meat
Brightfarms
Farmland LP
Harvest Power(ισοβαθμία)
44.iRobot
45.Inkling
46.OTG Management
47.Philo
48.Nice Systems
49.Alta Bicycle Share
50.Philips

Για τις 12 πρώτες άρθρο της Καθημερινής 22-2-2014 αναφέρει:

Οι 12 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο

Δώδεκα είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες με τις καινοτομίες τους έχουν επιδράσει καθοριστικά στην επικοινωνία και την κοινωνία. Κατά το περιοδικό του κλάδου, FastCompany, η κουλτούρα της καινοτομίας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Πρώτη στην κατάταξη των δώδεκα είναι η Google των 350 δισ. δολαρίων, η οποία είναι πολύ περισσότερα από μία μηχανή αναζήτησης, φθάνοντας να κατασκευάζει έξυπνα γυαλιά και «πράσινα» αυτοκίνητα. Ακολουθεί η Bloomberg Philanthropies, η οποία με στοχευμένες δωρεές βοηθά στην επίλυση προβλημάτων, όπως με τα 53 εκατ. δολάρια που προσέφερε για την αντιμετώπιση της υπεραλιείας στη Ν. Αμερική. H Xiaomi, μία νεοπαγής κινεζική εταιρεία κινητών, άλλαξε το επιχειρηματικό μοντέλο, πουλώντας φθηνά τις συσκευές και εκμεταλλευόμενη τα μακροπρόθεσμα οφέλη από το σόφτγουερ.
Στην 4η θέση εμφανίζεται το Dropbox, το οποίο έκανε ευρείας χρήσεως την τεχνολογία του λογιστικού νέφους, και στην 5η η Νetflix με υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο και τις σειρές πολύωρης παρακολούθησης.

Η Airbnb είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα διεθνώς, χωρίς ούτε ένα ξενοδοχείο, αλλά φιλοξενώντας 10 εκατ. ταξιδιώτες. Οι χρήστες της ενοικιάζουν το σπίτι τους ή το ελεύθερο δωμάτιό τους και αξιολογούνται στο Διαδίκτυο.

Στην 7η θέση, η ΝΙΚΕ προσφέρει ένα παράδειγμα βιωσιμότητας και επανεφεύρεσης της ταυτότητάς της. Το τελευταίο διάσημο προϊόν της δεν είναι ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, αλλά η εφαρμογή Making, με την οποία μετριέται η περιβαλλοντική επίπτωση από τη χρήση νέων υλικών. Στην 8η θέση βρίσκεται η Zipdial, η οποία μετατρέπει τις αναπάντητες κλήσεις σε διαφημιστικό εργαλείο, και στην 9η η Donorchoose, που ιδρύθηκε από έναν δάσκαλο σε υποβαθμισμένο σχολείο του Μπρονξ. Με τη χρηματοδότηση πλήθους εξασφαλίζει την αναγκαία εκπαιδευτική υποδομή. Στη 10η θέση το περιοδικό FastCompany κατατάσσει τη Yelp, μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο, που προσφέρει αξιολογήσεις σε σειρά υπηρεσιών. Στην 11η θέση εμφανίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία Dodge, η οποία με τη διαφημιστική της εκστρατεία βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Δωδέκατη εμφανίζεται η SXSW, η οποία διέδωσε την κουλτούρα των συνεδρίων και των φεστιβάλ.

Καλοδήμος Δ

Σχολιάστε

20 − twelve =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here