Η εγκύκλιος για τις Στρατιωτικές Σχολές

Προκήρυξη διαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωµατικών Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Υπαξιωµατικών ∆ιοικητικών (ΣΥ∆), Πολεµικής Αεροπορίας.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμοδίων Υπουργείων.

Η Εγκύκλιος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας   εδώ

Προσθήκη του διαχειριστή:
Το Π∆ 11/2014(ΦΕΚ 17 Α΄/27-1-2014) που ορίζει τις προϋποθέσεις άρτιας υγείας και σωματικής διάπλασης.
eid_kat_all

© 2014, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

6 thoughts on “Η εγκύκλιος για τις Στρατιωτικές Σχολές

 1. Αξιότιμε κ. Καλοδήμο,
  το ΦΕΚ που ορίζει τις προϋποθέσεις είναι μεν ορθό, ο υπερύνδεσμος όμως “βγάζει” στο Νόμο … για τη Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (!).
  Ένα μικρό λαθάκι…

 2. Αναφορικά με την οπτική οξύτητα των υποψηφίων σπου­δαστών της ΣΝΔ και της ΣΜΥΝ, καθορίζονται τα ακόλουθα στην προσθήκη 1 του Παραρτήματος Γ της ανωτέρω Εγκυκλίου:

  «Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μάχιμοι) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα 10/10 σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση και να χαρακτηρίζονται Ι1 βάσει του πλήρους Γενικού Πίνακα του ΠΔ 11/2014(ΦΕΚ 17Α’).

  Οι υποψήφιοι/ες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μηχανικοί) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού(ΣΜΥΝ) πρέπει να χαρακτηρίζονται Ι1 βάσει του πλήρους Γενικού Πίνακα του ΠΔ 11/2014(ΦΕΚ 17Α’) (10/10 και διαθλαστική ανωμα­λία < 2 ½ σφαιρικές διοπτρίες όσον αφορά στη μυωπία, <3 όσον αφορά στην υπερμε­τρωπία και <2 όσον αφορά στον αστιγματισμό)».

  Τα ως άνω καθοριζόμενα έρχονται σε προφανή αντίφαση με τα προσόντα που αναφέρονται στο Παράρτημα Α του ΠΔ 11/2014, τα οποία έχουν ως ακολούθως:

  «Οι υποψήφιοι Δόκιμοι Μάχιμοι πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή σφαιρικές διοπτρίες 2 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι Δόκιμοι Μηχανι­κοί πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρικές διοπτρίες 4 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτι­κού (ΣΜΥΝ) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς ή με διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η διαθλαστική ανωμαλία να μην υπερβαίνει τις τέσσερις και μισή σφαιρι­κές διοπτρίες 4 ½ (σφαιρικό ισοδύναμο)».

 3. εαν καποιος επιθυμει στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες, δεν εχει αποφασισει μεχρι τωρα τι θα επιλεξει, πρεπει να στειλει αιτηση και στις δυο σχολες;

Leave a Comment

two × 3 =

error: Content is protected !!