Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανάμεσα στα καλύτερα νέα Πανεπιστήμια

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς,  καταλαμβάνοντας την 48η θέση.

the_100_under_50_2Στις 30 Απριλίου 2014,  οι Times Higher Education (THE) δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα της κατάταξης Πανεπιστημίων των « Times Higher Education 100-Under-50» που αναδεικνύει τα  100 καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς,  που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια.

Η κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 48 η θέση, καλύτερη σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά (53η θέση), κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί σήμερα  η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

O Phil Baty, εκδότης της κατάταξης   Times Higher Education, αναφέρει σχετικά:

«η κατάταξη των “The Times Higher Education 100 Under 50» αναδεικνύει τα πιο δυναμικά και αξιοσημείωτα νέα Πανεπιστήμια. Η κατάταξη αυτή περιλαμβάνει αρκετούς διεθνείς αστέρες, μεταξύ των οποίων και πολλά, καλά χρηματοδοτούμενα Πανεπιστήμια, κυρίως της Ανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, το να κατορθώνει κάποιο Πανεπιστήμιο  να συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή, είναι από μόνο του μια σημαντική επιτυχία.

 Θα ήθελα να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εντυπωσιακή του επίδοση αυτή τη χρονιά που μέσα σε αποδεδειγμένα, εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε να βελτιώσει τη θέση του σε αυτή την ελίτ  των Πανεπιστήμιων». 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις:

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2014/one-hundred-under-fifty

Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από το site του Πανεπιστημίου Κρήτης
Καλοδήμος Δημήτρης Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.