Ένα ακόμα λάθος του κ. Αρβανιτόπουλου

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο Κος Αρβανιτόπουλος  στο λόγο του (όλη η ομιλία του εδώ  ) κατά τη τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας  στό νέο Υπουργού Παιδείας είπε :”Πραγματοποιήσαμε το σχέδιο Αθηνά, συγχωνεύοντας 134 Τμήματα και 4 Ιδρύματα εξορθολογίζοντας τον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, όταν στο παρελθόν σπέρναμε δεξιά και αριστερά, χωρίς έρευνα και μελέτη, Τμήματα και Ιδρύματα”. Το 134 είναι αστρονομικός αριθμός! Η πραγματικότητα είναι περίπου 50 τμήματα.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει εύκολα αν γίνει μια σύγκριση των Μηχανογραφικών του 2012 και του 2013. Το Μηχανογραφικό του 2013 είναι το πρώτο μετά το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. Το Μηχανογραφικό του 2012 εδώ και ο Μηχανογραφικό του 2013 εδώ. Ο αύξων αριθμός το 2012 ήταν 636 και το 2013 580. Φέτος (2014) μπήκε ακόμα ένα τμήμα.
Στο τέλος Ιανουαρίου του 2014 σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε δηλώσει:  “Η εισαγωγή του φετινού μαθητή της Α’ λυκείου στο Πανεπιστήμιο θα εξαρτηθεί 80% από το πώς θα γράψει στα τέσσερα μαθήματα που θα εξεταστεί. Το υπόλοιπο 20% θα εξαρτηθεί από το μέσο όρο της βαθμολογίας του στα τρία χρόνια του Λυκείου, ο οποίος αντικειμενικοποιείται από την Τράπεζα Θεμάτων.”  Όπως προκύπτει  από την παρακάτω ανάλυση  , σύμφωνα με  το νόμο 4186/2013 για το Νέο Λύκειο,  δεν προκύπτουν από πουθενά αυτά τα ποσοστά! Ο  ένας βαθμός επιπλέον σε πέντε βαθμούς από 0 έως 20 και συντελεστή σε ένα από τα πέντε  μαθήματα διαμορφώνουν ένα ποσοστό πολύ μικρότερο του 20% στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι της τάξης του 2%.
Όλη η ανάλυση εδώ: https://sep4u.gr/?p=9088.

Καλοδήμος Δ. Υπεύθυνος ΣΕΠ – ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

three × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here