Δημοσιογραφικό Βατερλό για “λάθος στον αλγόριθμο”

Διαβάζω σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την Α Λυκείου:”Το λάθος εντοπίστηκε στον αλγόριθμο που χρησιμοποιούσαν οι διορθωτές για τη βαθμολόγηση των γραπτών και είχε ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να βαθμολογηθούν με κάτω από τη βάση”.
Οι βαθμολογητές δεν χρησιμοποιούν κανένα αλγόριθμο για τη βαθμολόγηση των γραπτών. Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται με τον ίδιο τρόπο εδώ και χρόνια. Λάθος υπήρχε στον αλγόριθμο του myschool για την προαγωγή στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών το οποίο διορθώθηκε πολύ γρήγορα. Ένας από αυτούς που εντόπισαν το λάθος ήμουν και εγώ που έστειλα τις παρατηρήσεις μου στους υπεύθυνους του myschool. Δημοσιογραφικές αναλύσεις μάλιστα αποδίδουν και την όποια αποτυχία των μαθητών στο “λάθος στον αλγόριθμο” ! Αυτή η είδηση αναδημοσιεύτηκε, για άλλη μια φορά, από το μεγαλύτερο μέρος των ενημερωτικών sites χωρίς να μπουν στο κόπο να ελέγξουν τα γραφόμενα.
Στο site της  ΔΔΕ Φθιώτιδας με ανάρτηση μας 18-6-2014 (εδώ) είχαμε εξηγήσει πλήρως πότε ένας μαθητής προάγεται στην Α Λυκείου. (Περισσότερα για το θέμα των Φυσικών Επιστημών εδώ)

Καλοδήμος Δ., Υπεύθυνος ΣΕΠ , ΚΕΣΥΠ Λαμίας

1 σκέψη στο “Δημοσιογραφικό Βατερλό για “λάθος στον αλγόριθμο”

  1. Επιτέλους κ.Καλοδήμο γιατί εδώ και μέρες ψάχνω για τον ……….. αλγόριθμο !!!!!!!!!!
    Έλεος πια με κάθε γνώστη και αναλυτή.
    Περιμένω δε με αγωνία να δώ που θα πάνε οι προβλέψεις τους για τις βάσεις 2014

Τα σχόλια είναι κλειστά.