Τέλος εποχής – Τέλος σιωπής – Τέλος αδράνειας

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

anna-diamadΣτην πολιτική μπορεί να ζήσει κανείς ζενίθ και ναδίρ. Τα έζησα και τα δύο. Πώς να περιγράψει άραγε κανείς τη μετάπτωση από τη βαθιά ικανοποίηση μιας συλλογικής και συναινετικής μεταρρύθμισης στην ανατροπή και την προσπάθεια αδρανοποίησής της;
Το καλοκαίρι του 2011 και ενώ η κρίση ήταν στο αποκορύφωμα και οι «αγανακτισμένοι» στις πλατείες, ένα αισιόδοξο μήνυμα που ακούστηκε ήταν η πρωτοφανής συναίνεση στη Βουλή για τον νόμο για τα πανεπιστήμια.
Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι το 2011, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν σε καμία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση -ούτε επί Ελευθέριου Βενιζέλου ούτε επί Παπανούτσου ούτε αργότερα- να συμφωνήσουν και να συναινέσουν.
ΟΛΟ το άρθρο εδώ

Σχολιάστε

four − two =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here