Ο υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των φετινών υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι καθυστέρησαν στην οριστικοποίηση του μηχανογραφικού -σχεδόν το 25% το έκανε χθες- διότι είναι θολό εάν θα υπάρξουν φίλτρα που θα περιορίζουν τις ελεύθερες μετεγγραφές παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών και όσων πληρούν κοινωνικά κριτήρια.
Χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι οι μετεγγραφές θα είναι ελεύθερες. «Ο νόμος που ψηφίστηκε στις 4 Μαΐου δεν έχει όρια και μάλιστα, όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη, δίνει δικαίωμα. Οχι τη δυνατότητα αλλά δικαίωμα, σε κάθε έναν που υπάγεται στις προβλέψεις της να μπορεί να πάρει μετεγγραφή στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του», ανέφερε χθες ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι θα εξεταστεί από τη Βουλή εάν θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή και φοιτητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ το 2013. Από την άλλη, θεωρείται βέβαιη η απελευθέρωση των μετεγγραφών από περιφερειακό σε περιφερειακό ΑΕΙ, με εξαίρεση ίσως το Παν. Πατρών, ακόμα και όταν δεν υπάρχει άλλος φοιτητής για να γίνει αμοιβαία μετεγγραφή.

πηγή: εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε

seven + eighteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here