Video για την εκπαίδευση στη Φιλανδία

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Κάνοντας τη σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα σε πιάνει απελπισία. Το άσπρο και το μαύρο. Εξηγεί πλήρως γιατί τα παιδιά χαίρονται όταν δεν κάνουν μάθημα. Στην Ελλάδα όλη η εκπαίδευση αρχίζει και τελειώνει σε ένα (κακής ποιότητα) πίνακα. Στα γυμνάσια και στα λύκεια δόθηκαν τεράστια ποσά για εργαστήρια φυσικών επιστημών που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ή κλειστά ή ανοίγουν για τις “υποχρεωτικές ασκήσεις”. Τεράστια ποσά δόθηκαν και σε βιβλιοθήκες που ανοίγουν ελάχιστες ώρες με ελάχιστα νέα βιβλία. Όλες αυτές ήταν οι προσπάθειες ήταν αποσπασματικές και δεν στηρίχθηκαν από όλες τις πλευρές. Οι βιβλιοθήκες ας πούμε έπρεπε να λειτουργούν όλη τη μέρα με ειδικούς βιβλιοθηκάριους.

Καλοδήμος Δ.

Σχολιάστε

15 − twelve =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here