Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Μου χρεώθηκε κάτι που βρήκα στο Υπουργείο ψηφισμένο από τις 4 Μαΐου στη Βουλή. Το έφερα στη Βουλή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Έχει δοθεί δικαίωμα μετεγγραφής. Όχι δυνατότητα με πλαφόν, αλλά δικαίωμα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Το βρήκα και το έφερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Κατάλαβα ότι η συμφωνία των Βουλευτών ξεπερνάει τους 250 με κριτήριο την κοινοβουλευτική δύναμη, μην σας πω ότι είναι περίπου 300 και προσπαθούμε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. χωρίς να κάνουμε τον έξυπνο, όπως κάποιοι, να λύσουμε το πρόβλημα, που δεν λύνεται. Άρα πρώτον δεν το έκανα εγώ. Δεύτερον το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να είναι ένας κομπογιαννίτης, δηλαδή, να ψηφίζεται κάτι στην Βουλή πριν από τις Ευρωεκλογές, να παίρνεται η ψήφος του κόσμου και μετά τις εκλογές αυτό που ψηφίστηκε να αποσύρεται. Όποιος συνιστά κάτι τέτοιο θέλει να μετατρέψει τους πολιτικούς σε κομπογιαννίτες που κλέβουν ψήφους δίκην Μαυρογιαλούρου. Τρίτον πρέπει να βρεθεί μία λύση. Η λύση δεν βρίσκεται με ρητορικές, αλλά με εβδομαδιαίο διάλογο. Ομολογώ ότι δεν έχουμε καταλήξει. Το θέμα, όμως, θα τεθεί στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο για να βρεθεί μία λύση. Τέταρτον η λύση που επικαλέστηκε ο κ. Χριστοδουλάκης, μία ενίσχυση που επί των ημερών του είχε αρχίσει, αν το θυμάμαι καλά, δηλαδή, το χιλιάρικο που είχε δοθεί ως ενίσχυση στους φοιτητές, το μελετήσαμε γιατί έχουμε 10 εκατ. Ευρώ από τα λεγόμενα κλεμμένα και κάναμε πρόταση να δοθεί ενίσχυση στους φοιτητές και όχι ως δάνειο. Οι Πρυτάνεις, όμως, μας είπαν ότι με 500 ευρώ παραπάνω και ας μην είναι δάνειο, αλλά χάρισμα, δεν φεύγει ένας άνθρωπος από τον Πειραιά για να πάει στη Χίο. Άρα χρειάζεται άλλη λύση και για να τη δώσουμε χωρίς να πάρουμε πίσω κάτι που η Βουλή ψήφισε προ των Ευρωεκλογών και δεν είναι διατεθειμένη να το πάρει πίσω, πρέπει να τη βρούμε σε συμφωνία με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ και για το τρέχον έτος, το οποίο θα δυσκολέψει εξαιτίας αυτού του άστοχου τρόπου παρέμβασης στο θέμα των μετεγγραφών, αλλά και που θα δίνει τη δυνατότητα του χρόνου να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να συμβιβαστούν δύο αλήθειες χωρίς ρητορικές επικοινωνιακές για να κάνουμε τον έξυπνο. Πρέπει να συμβιβαστεί η πραγματικότητα της φτώχιας που ταλαιπωρεί τις ελληνικές οικογένειες με την πραγματικότητα της ανάγκης της εύρυθμης λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που δέχονται ένα διπλό χτύπημα. Στα περιφερειακά θα λιγοστέψουν οι φοιτητές και στα κεντρικά δεν θα έχουν που να τους βάλουν».
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Σχολιάστε

five × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here