Κάθε χρόνο περίπου των 1/3 των υποψηφίων έχει βαθμό πρόσβασης κάτω απο τη βάση

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 15 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν η επίσκεψη ενός πατέρα στο ΚΕΣΥΠ ο οποίος έψαχνε τι να κάνει για το παιδί του πού τελείωσε Γενικό  Λύκειο και δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει βαθμό πρόσβασης 10 ή 10.000 μόρια αν και είχε απίστευτα υψηλή προφορική βαθμολογία. Ζήτησε να μάθει εάν σε κάποιο ΕΠΑΛ , ΙΕΚ η ΕΠΑΣ   υπήρχε η ειδικότητα Ηλεκτρονικού.  Στα ΕΠΑΛ  υπάρχει  ειδικότητα Ηλεκτρονικού ομως ΔΕΝ δέχονται αποφοίτους Γενικού Λυκείου , γιατί τα  πτυχία είναι ισότιμα , τα ΙΕΚ της περιοχής και οι ΕΠΑΣ δεν είχαν την ειδικότητα Ηλεκτρονικού . Με τα δεδομένα αυτά αποφάσισε να στείλει το παιδί του σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ στο 1ο εξάμηνο ενώ εαν είχε τελειώσει Επαγγελματική Εκπαίδευση θα άρχιζε τα ΙΕΚ απο το 3ο εξάμηνο!!!.
Περιπτώσεις σαν τη παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες  κάθε χρόνο δεδομένο ότι περίπου των 1/3 των υποψηφίων δεν μπορεί να διεκδικήσει κάποια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
MWSnap003

Απο τα παραπάνω προκύπτει οτι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη επιλογή της εκπαιδευτικής πορείας μετά το Γυμνάσιο.

admin

Σχολιάστε

12 + 10 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here