H επιστολή που έστειλα στον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του Νέου Λυκείου

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Κύριε Υπουργέ υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές εκκρεμότητες για το Νέο Λύκειο.
1]Δεν έχει γίνει «Ο καθορισμός του συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα, ανά Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης της Σχολής ή του Τμήματος, η οποία περιέρχεται σε αυτόν έως την 1η Μαρτίου εκάστου έτους και ισχύει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της Α΄» όπως ορίζει το άρθρο 4 του Ν.4186/2013. Δηλαδή τα παιδιά που φέτος είναι στη Β Λυκείου έπρεπε να γνωρίζουν έως την 1-3-2014 το συντελεστή βαρύτητας σε ένα (1) μάθημα, από τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα.
2]Δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιο επιστημονικό πεδίο ανήκει η κάθε σχολή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά της Β Λυκείου να μην γνωρίζουν ποια Ομάδα Προσανατολισμού να επιλέξουν. Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις και δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε.
Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί πολύ γρήγορα απάντηση στα παραπάνω καίρια ερωτήματα.

Με τιμή
Καλοδήμος Δημήτρης
Φυσικός
Υπεύθυνος ΣΕΠ
ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

five + thirteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here