Μετεγγραφές:”Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν”

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ μεταξύ άλλων δήλωσε:
“Για τις μετεγγραφές των φοιτητών;Κάναμε μια σειρά παρεμβάσεων στη Βουλή για να επιτύχουμε έντιμη εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στις 4 Μαϊου. Είναι ένας νόμος που προτάσσει το δικαίωμα μετεγγραφής παραγνωρίζοντας κατά κάποιο τρόπο τις δυνατότητες των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Θέλω να σας πω ότι εδώ στη Θεσσαλία που είμαι, ενώ πηγαίνω σε δημοτικά, σε νηπιαγωγεία, σε γυμνάσια, έρχονται άνθρωποι και μου λένε για τις μεταγραφές, για τα παιδιά τους. Πρέπει να βοηθήσουμε όχι αυτούς που κάνουν κέφι να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αλλά αυτούς που δεν μπορούν να συντηρήσουν δυο και τρία σπίτια, και από την άλλη, πρέπει να επιτρέψουμε στα τμήματα να λειτουργούν. Δίνω ένα παράδειγμα που μου αρέσει. Ένας διανοούμενος το έχει δώσει. Καφές με μία, ή δυο, ή τρεις κουταλιές ζάχαρη είναι καφές. Καφές με ένα κιλό ζάχαρη είναι ζάχαρη. Δεν είναι καφές. Εάν ένα τμήμα αντέχει, μάλλον, προβλέπεται να πάρει 150, αντέχει στα ακραία όρια κάνοντας φροντιστήρια και εργαστήρια και το καλοκαίρι, άλλους 200. Αν, όμως, του στείλεις 1.000, το τμήμα δεν θα λειτουργήσει. Δεν θα πάρει κανέναν.

Άρα λοιπόν εμείς κάναμε παρεμβάσεις στη Βουλή όπου είπαμε το δικαίωμα όπως το όρισε ο νόμος δικαίωμα, γιατί ήταν πάντα δυνατότητα, τώρα ο νόμος 4 Μαΐου το είπε δικαίωμα, το δικαίωμα αυτό έστω το έχουν οι φτωχοί και οι μεσαίοι που ταλαιπωρούνται. Δεν το έχουν τα παιδιά των πλουσίων ή όσοι θέλουν να πάνε να σπουδάσουν όπου τους αρέσει περισσότερο. Μόνο αυτοί που δεν μπορούν. Και αυτοί οι οποίοι ασκώντας αυτό το δικαίωμά τους καταφέρνουν να ζήσουν με ένα ή δυο σπίτια και όχι με τρία ή περισσότερα.

Αυτό πιστεύουμε, όπως λένε και οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι, αυτή η ρύθμιση που κάναμε προχθές ίσως μειώσει τον αριθμό. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία γιατί το Υπουργείο Παιδείας θα δέχεται τις αιτήσεις και θα σας ενημερώνω κάθε μέρα.

Οι μεταγραφές θα ζητηθούν από τους ενδιαφερομένους φοιτητές τώρα, οι αποφάσεις θα βγούνε με άνεση. Όπως κάθε χρόνο συντελούνται οι μεταγραφές τον Ιανουάριο, έτσι και φέτος. Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν. Άρα θα έχουμε χρόνο και εμείς και τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς θα το λύσουμε.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

1 σκέψη στο “Μετεγγραφές:”Το πρώτο εξάμηνο τα παιδιά θα το κάνουν εκεί που μπήκαν”

Σχολιάστε

sixteen − six =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here