Ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφής ανά Σχολή ή Τμήμα στο Παν. Αθηνών

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στον πίνακα που μπορείτε να κατεβάσετε στο τέλος του κειμένου παρουσιάζεται ο αριθμός των νεοεισαχθέντων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, καθώς και ο αριθμός των φοιτητών που αιτήθηκαν μεταφορά θέσης στο Ίδρυμά μας με την κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων – η εγγραφή τους είναι σε εξέλιξη. Αναμένουμε, επίσης, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πίνακες με τους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά θέσης για οικονομικούς λόγους – σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ο αριθμός των φοιτητών από μεταφορά θέσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε αρκετά Τμήματα του Ε.Κ.Π.Α. η επιβάρυνση είναι με τα σημερινά δεδομένα μη διαχειρίσιμη. Σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση καταλήγει σε διπλασιασμό ή υπερδιπλασιασμό του αριθμού των εισακτέων!

Επαναλαμβάνουμε: Η Πολιτεία καλείται επειγόντως να πράξει το καθήκον της απέναντι στο τόσο πλέον επιβαρημένο Ε.Κ.Π.Α., ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των υποχρεώσεών του. Χωρίς ενισχύσεις σε κάθε επίπεδο (διδακτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη, οικονομικοί πόροι) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Ε.Κ.Π.Α. θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του.

Ο σεβασμός στη Δημόσια Παιδεία από την πλευρά της Πολιτείας πρέπει να γίνει τώρα περισσότερο από ποτέ εμφανής, και οι πραγματικές προθέσεις σαφείς.

Κατεβάστε εδώ τον σχετικό Πίνακα

Πηγή: ΕΚΠΑ

Προσθήκη του διαχειριστή:

Τα ποσοστά

Σχετικό άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδώ

Σχολιάστε

five × 5 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here