Άλλαξαν στο «παρά πέντε» καριέρα και έγιναν καλλιτέχνες

Ηνωμένο Βασίλειο
Ποτέ δεν είναι αργά. Τη φράση αυτή επιβεβαιώνουν περίτρανα τέσσερις περιπτώσεις ανθρώπων που έγιναν καλλιτέχνες σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους. Δύο από αυτούς άφησαν την ιατρική για την ποίηση και την υποκριτική, ενώ οι άλλοι δύο άφησαν την οικονομική επιστήμη και τους υπολογιστές για το χορό και το πιάνο.Πρασάνα Πουβαναράγια: Ο γιατρός που έγινε ηθοποιός

prasana (100x150)Μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτή του Πρασάνα Πουβαναράγια, που μπορεί σε ηλικία 17 ετών να συμμετείχε στο Βρετανικό Θέατρο Νέων και να αγαπούσε την υποκριτική, σπούδασε όμως ιατρική στην Οξφόρδη.
Στράφηκε προς τα εκεί γιατί στο μυαλό του η ηθοποιία είχε την έννοια του χόμπι και της διασκέδασης. Τελικά, όμως, η τέχνη κατέκτησε τον Πρασάνα.

Μετά από μερικά χρόνια πρακτικής ως γιατρός αποφάσισε να κάνει διάλειμμα ενός έτους από το χώρο και να αφιερωθεί στην τέχνη. Η επαγγελματική «μετάλλαξη» συντελέστηκε όταν πέρασε από οντισιόν του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, όπου και πήρε την καθοριστική απόφαση, και σήμερα στα 33 του, πλέον, χρόνια κατέχει νέα καριέρα.
Το ιατρικό του παρελθόν λειτουργεί συμπληρωματικά με την υποκριτική, ενώ εντοπίζει συναφή στοιχεία ανάμεσα τους, αφού και στις δύο περιπτώσεις του έχουν παρουσιαστεί «κλινικές καταστάσεις».
Το «κωμικό» της υπόθεσης είναι ότι η ιατρική φαίνεται να τον κυνηγά. Και ως ηθοποιός έχει καθίσει στην «καρέκλα» του γιατρού τόσο στην τηλεοπτική σειράCritical όσο και στην πραγματικότητα, όταν κλήθηκε να βοηθήσει στο θέατρο μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της. ΟΛΟ το άρθρο εδώ