Χαμηλά η Ελλάδα στη συγκράτηση ταλέντων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Βελτίωσε τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, παραμένει ωστόσο σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα η Ελλάδα όσον αφορά στη δυνατότητα να αναγνωρίσει, να προσελκύσει, να αναπτύξει ή να διατηρήσει τα ταλέντα της. Η χώρα κατατάσσεται στην 50ή θέση του παγκόσμιου δείκτη ανταγωνιστικότητας ταλέντων, που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση του 2014 (The Global Talent Competitiveness Index – GTCI), έχοντας συγκεντρώσει 42,46 μονάδες. Ο δείκτης αφορά στην ανταγωνιστικότητα συνολικά 93 χωρών, σύμφωνα με την ευελιξία και τη δυνατότητα που επιδεικνύουν στη δημιουργία, προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων. Ο δείκτης εξάγεται με βάση την αξιολόγηση έξι τομέων της κάθε χώρας που αποτελούνται από την ενεργοποίηση του ταλέντου, την ανάπτυξή του, τη διατήρησή του, τις επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες, αλλά και τις δεξιότητες που αφορούν στην παγκόσμια γνώση.
ΟΛΟ το άρθρο εδώ

Kathimerini_logo

Σχολιάστε

16 − three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here