Tι είπε ο Υπουργός Παιδείας για τη Τράπεζα Θεμάτων

Ο Υπουργός Παιδείας στη Ομιλία του στη Βουλή είπε για την Τράπεζα Θεμάτων
“Καταργούμε την τράπεζα θεμάτων. Γιατί, δεν ξέρω, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, αν γνωρίζετε τι είναι η τράπεζα θεμάτων. Η τράπεζα θεμάτων είναι ένα αποθετήριο ερωτήσεων, τις οποίες ερωτήσεις τα παιδιά ξέρουν εκ των προτέρων. Άρα όλη η δουλειά των παιδιών, μαζί με τα παράλληλα φροντιστήρια είναι να μάθουν απ’ έξω τις τρεις-τέσσερις χιλιάδες ερωτήσεις ανά ζήτημα, ώστε να είναι έτοιμες οι εξετάσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την τράπεζα θεμάτων.
Επιπλέον, η τράπεζα θεμάτων δεν επινοήθηκε για να βοηθήσει την εκπαίδευση. Όπως αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε στο υπουργείο, είναι έργο που κατασκευάστηκε όχι για τη χρησιμότητά του, αλλά με σκοπό την αμοιβή. Είναι από αυτά τα περίεργα έργα που δεν γίνονται επειδή χρειάζονται, αλλά επειδή κάποιοι θέλουν να πληρωθούν ή να πληρώσουν αυτά τα έργα.”

Δεν συμφωνώ καθόλου καθόλου με τα λεγόμενα του. Χιλιάδες ερωτήσεις έχουν και το πλήθος των βοηθημάτων που χρησιμοποιούν οι μαθητές. Που είναι το κακό; Με την Τράπεζα Θεμάτων το Υπουργείο Παιδείας είχε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει την φιλοσοφία των θεμάτων και κατ΄ επέκταση την φιλοσοφία της διδασκαλίας.

Ο Διαχειριστής