Τα μυστικά των σπουδών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.
Τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται είναι Μικροοικονομική, Λογιστική, Ποσοτικές Μέθοδοι, Μαθηματικά, Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Εμπορικό Δίκαιο και Πληροφορικά Συστήματα. Σε κάθε εξάμηνο αντιστοιχούν κατά μέσον όρο 8 μαθήματα, 4 υποχρεωτικά και 4 επιλογής.
Η παρακολούθηση των λιγοστών εργαστηρίων είναι υποχρεωτική. Λίγα μαθήματα περιλαμβάνουν υποχρεωτικές εργασίες και όπου χρειάζεται αυτή συνήθως είναι ατομική και δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή να την παρουσιάσει στο αμφιθέατρο. Στο συγκεκριμένο τμήμα διδάσκονται επίσης Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Στο πέμπτο εξάμηνο οι φοιτητές καλούνται να αποφασίσουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν: Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μάνατζμεντ), Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση ή Διοίκηση Πληροφορικών Συστημάτων.
Στο τέλος των μαθημάτων απαιτείται σπουδαστική και διπλωματική εργασία. Διάβασμα χρειάζεται σε καθημερινή βάση; Αυτό εξαρτάται και από τον κάθε φοιτητή. Σίγουρα όμως όταν πλησιάζει η εξεταστική χρειάζεται περισσότερο διάβασμα. Η συγκεκριμένη σχολή παρουσιάζει λίγα λειτουργικά προβλήματα που τον τελευταίο καιρό τείνουν να εκλείψουν. Ανάλογα τμήματα, εκτός από την Αθήνα, λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Χίο και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Οσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση μπορούν να εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες, στο Δημόσιο σε διάφορες υπηρεσίες, σε τράπεζες, ως ελεύθεροι επαγγελματίες και ως καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το άρθρο έγραψε Η Αρεμις – Αργυρώ Σταματάκη που είναι φοιτήτρια Τμήματος ΟΔΕ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 18-2-2015

Σχολιάστε

five × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here