Με ποιο κριτήριο προσλαμβάνει οι εργαζόμενοι στο Facebook

Ο «πατέρας» του Facebook Μαρκ Ζούκεμπεργκ είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και επιτυχημένους επιχειρηματίες του πλανήτη, γι’ αυτό και όταν δίνει συμβουλές για θέματα δουλειάς, κανείς δεν μπορείς να τις παραβλέψει.
Μιλώντας στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη ο 30χρονος αποκάλυψε με ποια κριτήρια προσλαμβάνει τους υπαλλήλους του. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινού, είπε: «Θα προσλάβω κάποιον να δουλέψει για μένα μόνο αν θα μπορούσα εγώ να δουλέψω γι’ αυτόν. Αυτό είναι ένα πολύ καλό τεστ και νομίζω ότι με έχει αποζημιώσει αρκετές φορές».
Ο Ζούκεμπεργκ είπε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, ψάχνουν για ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, σύμφωνα με την Telegraph. «Δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να δουλέψει για το Facebook» είπε.
Η εταιρεία απασχολεί λιγότερους από 10.000 υπαλλήλους και αυτό, σύμφωνα με τον Μαρκ, ήταν πολύ σημαντικό για την επιτυχία της επιχείρησης. «Το πιο σημαντικό είναι να κρατάς την ομάδα σου όσο μικρότερη μπορείς. Υπηρετούμε δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η ομάδα μας αριθμεί λιγότερους από 10.000» πρόσθεσε και τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι «να έχεις πίστη στον εαυτό σου». «Μην κάνεις εκπτώσεις με τον εαυτό σου, ό,τι και αν κάνεις. Ο καθένας έχει ένα όραμα που μπορεί να φέρει σε αυτό τον κόσμο» είπε.

Πηγή