Για δουλειά στη Γερμανία, αλλά οργανωμένα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η Γερμανία έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς νέους που αναζητούν εργασία ή φιλοδοξούν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Οι συνθήκες που επικρατούν στη γερμανική αγορά εργασίας δημιουργούν ένα πολλά υποσχόμενο περιβάλλον για ορισμένες κατηγορίες εξειδικευμένων εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2012, η Γερμανία αποτελεί μετά τις ΗΠΑ τον πιο ελκυστικό μεταναστευτικό προορισμό μεταξύ των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού.
Σε ό,τι αφορά τις πληττόμενες από την οικονομική κρίση χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η έλλειψη επαγγελματικής προοπτικής και η υψηλότατη ανεργία -ειδικά στους νέους- δρα καταλυτικά. Η γερμανική Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε 33.379 νεοεισελθόντες από την Ελλάδα για το 2013. Ωστόσο, το μεγάλο βήμα προς το εξωτερικό αποτελεί σύνθετη υπόθεση.
ΟΛΟ το άρθρο εδώ

deutsche-welle-logo

Σχολιάστε

two × 5 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here