Το πρόγραμμα Universities4EU

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με πρώτο σταθμό τον Πειραιά, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, το πρόγραμμα Universities4EU (U4EU) ξεκινά το ταξίδι του σε τρία διαφορετικά μέρη της Ελλάδας θέτοντας στο επίκεντρο νέους, μαθητές ηλικίας 16-18 ετών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά μαθητές και καθηγητές Λυκείων της χώρας με το Πανεπιστήμιο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να ακολουθήσει διάλογος πάνω στις σύγχρονες προκλήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της, καθώς και να αναζητηθούν απαντήσεις για τα προβλήματα που τροφοδοτούνται από την κρίση τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα U4EU αποσκοπεί επίσης στη σύνδεση και αλληλοδιάδραση των διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την κοινωνία των πολιτών. Έτσι, ο διάλογος και οι δράσεις που ξεκινούν από το Πανεπιστήμιο, θα συνεχιστούν στα Λύκεια της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

ΟΛΟ το άρθρο εδώ

http://www.u4eu.eu/

Σχολιάστε

2 × 5 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here