blog “Για την Υπεράσπιση της Πανεπιστημιακής Μεταρρύθμισης”

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

πριν από λίγες εβδομάδες συγκεντρώθηκαν 1356 υπογραφές εναντίον της κατάργησης των Συμβουλίων στα ελληνικά πανεπιστήμια, οι οποίες κατατέθηκαν στον υπουργό Παιδείας κ. Α. Μπαλτά. Από αυτές 780 είναι πανεπιστημιακών της χώρας, 300 Ελλήνων πανεπιστημιακών της διασποράς και 370 πολιτών στην πλειοψηφία τους επιστημόνων. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο κ. υπουργός αγνόησε τις υπογραφές και κάθε είδους έκκληση για διάλογο και κατέθεσε με τη διαδικασία του “κατεπείγοντος” ένα νομοσχέδιο χωρίς το παραμικρό ίχνος διαλόγου.
Σας ενημερώνουμε, ότι εδώ και λίγες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα blog με τον τίτλο “Για την Υπεράσπιση της Πανεπιστημιακής Μεταρρύθμισης” με στόχο να ανοίξει τον διάλογο που δεν θέλει να κάνει ο υπουργός μεταξύ των πανεπιστημιακών αλλά και με την κοινωνία. Μπορείτε να το βρείτε εδώ:
Πρόκειται για μια πλατιά, αδέσμευτη και ανεξάρτητη πρωτοβουλία πανεπιστημιακών από όλη την Ελλάδα που αγωνιούμε για το μέλλον του ελληνικού δημόσιου πανεπιστήμιου, υπερασπιζόμαστε τη συνεχή μεταρρύθμισή του και αντιστεκόμαστε στην οπισθοχώρηση που θα φέρει το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Τα ονόματα των συναδέλφων που πήραν την πρωτοβουλία βρίσκονται στον σύνδεσμο “Ποιοι είμαστε“.
 
Στο blog θα βρείτε άρθρα και κείμενα σχετικά με το θέμα, αλλά και ενότητες ανοιχτού διαλόγου, στον οποίο σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά με τα σχόλιά σας. Μπορείτε να στείλετε δικά σας κείμενα απαντώντας σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά και να ζητήσετε να συμμετάσχετε με το όνομά σας στην ομάδα “Ποιοι είμαστε”. 
 
Το blog είναι ανοιχτό σε όλες τις απόψεις.
Φιλικά
Η ομάδα διαχείρισης

Σχολιάστε

two × 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here