Η Ελλάδα έχει τρεις φορές περισσότερους αρχιτέκτονες από τη Γαλλία και την Αγγλία!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Φέτος θα λειτουργήσει στην Ελλάδα το  7ο τμήμα Αρχιτεκτονικής  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για το θέμα αυτό η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ έγραψε μεταξύ άλλων: “Και τι χρειάζεται ένα ακόμη τέτοιο τμήμα στη χώρα μας; Στις ΗΠΑ, με πληθυσμό περίπου 317 εκατομμύρια, το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 εισήχθησαν 3.700 φοιτητές στις Σχολές Αρχιτεκτονικής. Την ίδια χρονιά εμείς, με 10,5 εκατομμύρια κατοίκους, είχαμε 800 εισακτέους φοιτητές (το 2014) στις Αρχιτεκτονικές Σχολές· σε μια χώρα με τρεις φορές περισσότερους αρχιτέκτονες από τη Γαλλία και την Αγγλία». Δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα μηχανικών από τον κατάλογο μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι οι αρχιτέκτονες καθώς 18.362 είναι εγγεγραμμένοι. Οσο για τις προοπτικές εργασίας; Η δεδομένη συγκυρία έχει καταβαραθρώσει την οικοδομή και οι δουλειές ως εκ τούτου κινούνται πέριξ των ολίγων ανακαινίσεων.” Να προσθέσω ότι το 2015 οι εισακτέοι θα είναι 840 όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα:
arxm1415

mhxanikoi-tee-2014

Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο: “Πώς φύτρωσε μια Αρχιτεκτονική στα Ιωάννινα” εδώ

Καλοδήμος Δ. | Υπέυθυνος ΣΕΠ | ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

2 − 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here