Η Βάσω Κιντή διαψεύδει τον Υπουργό Παιδείας

Η Βάσω Κιντή γράφει στη σελίδα της στο facebook: “Τα ΝΕΑ σήμερα γράφουν ότι στη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στο Ερεβάν, όπου δεν παρέστη ο Α. Μπαλτάς, έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας για δύο θέματα: πρώτον, την αναθεώρηση της Μπολόνια, που αφήνει να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει και αναγνώριση των 5ετών πτυχίων ως master, και δεύτερον, την ψήφο των φοιτητών στη διοίκηση.
Αναρωτιέμαι δύο πράγματα: Πρώτον, μέχρι πού φθάνει η Οργουελική παραπληροφόρηση του Υπουργείου Παιδείας; Δεύτερον, γιατί αναπαράγει ο δημοσιογράφος των Νεων χωρίς έλεγχο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου;
Όποιος διαβάσει το ανακοινωθέν της Συνόδου βλέπει ότι ξεκινά χαιρετίζοντας τη Μπολόνια. Δεν πέρασε τίποτε για 5ετή προπτυχικά+master και σε ό,τι αφορά τους φοιτητές δεν λέει τίποτε για ψήφο αλλά για εκπροσώπηση των φοιτητών και των εργαζομένων στη διοίκηση πράγμα που προέβλεπε και ο νόμος Διαμαντοπούλου (αλλά δεν ενεργοποιήθηκε από τους φοιτητές -οι διοικητικοί είχαν εκλέξει εκπροσώπους).

Τέλος, δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι εν μέσω τόσων σοβαρών προβλημάτων στην εκπαίδευση η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε να δώσει τη μάχη για την αναγνώριση των 5ετών πτυχίων ως master. Γι’ αυτό ίσως είχε και τη συγκεκριμένη σύνθεση η αντιπροωπεία (ΕΜΠ, ΤΕΕ και Γεωπονική). Ύποστήριξη του Ιδρύματος του Υπουργού και της σκληρής συντεχνίας.”