Οι επιπτώσεις της υπερπαραγωγής γιατρών

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

πατήστε εδώ για να δείτε μια αξιόλογη συζήτηση για τον υπερβολικό αριθμό γιατρών στην Ελλάδα.

“«Το πρόβλημα της κατάχρησης εξετάσεων στη χώρα μας ωστόσο είναι δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς… ξεχειλίζουμε και από γιατρούς. Σύμφωνα με διεθνή δεδομένα, ο αριθμός των γιατρών στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τις 40.000. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει κατά πολύ από τις κατευθυντήριες οδηγίες- η χώρα μας είναι πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή γιατρών, καθώς ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν 6,2 γιατροί. Κι όλα αυτά την ώρα που στην Αγγλία η αντιστοιχία ανάμεσα σε πολίτες και γιατρούς είναι 3,34 ανά 1.000 κατοίκους και στη Γερμανία 3,89. Το αποτέλεσμα είναι να χορηγούνται ανεξέλεγκτα και ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες οι εξετάσεις και να δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για προκλητή ζήτηση.»
Πηγή: εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχολιάστε

twenty − seventeen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here