Σκουπιδότοποι κτίρια του Καποδιστριακού

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ γράφει στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :
“Μέχρι πότε θα περιμένουν φοιτητές και πανεπιστημιακοί για να καθαρίσει το ίδρυμά τους; Μία φωτογραφία με τα σκουπίδια σε σωρό σε ένα διάδρομο του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), η οποία κυκλοφόρησε χθες στο Διαδίκτυο, έθεσε εκ νέου το ερώτημα, καθώς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και περίπου δύο χρόνια. Η λύση του αναμένεται να δρομολογηθεί με ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας σε προσεχές νομοσχέδιο, η δημοσιοποίηση του οποίου, όμως, μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Ειδικότερα, το πρόβλημα με τα σκουπίδια παραμένει οξύ στο ΕΚΠΑ, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία καθαρισμού επειδή ο σχετικός διαγωνισμός ανάθεσης έχει «κολλήσει» σε νομικά ζητήματα. Μάλιστα, μετά τις διαμαρτυρίες για τα σκουπίδια στα κτίρια της Φιλοσοφικής Σχολής στου Ζωγράφου και της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας, χθες στο… κάδρο μπήκε η Σχολή Θετικών Επιστημών με μία φωτογραφία με σκουπίδια σε χώρο ανάμεσα στα Τμήματα Γεωλογίας και Χημείας, την οποία δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Αθανάσιος Γκοντελίτσας. «Είναι περίπου δύο μήνες αυτή η κατάσταση», ανέφερε στην «Κ» ο κ. Γκοντελίτσας, προσθέτοντας ότι λόγω της μίζερης κατάστασης στα ΑΕΙ εντείνεται το κύμα φυγής στο εξωτερικό των πανεπιστημιακών και δη των πιο νέων και δυναμικών. «Ανάλογες εικόνες συναντάμε σε όλα τα κτίρια του ΕΚΠΑ», συμπληρώνει στην «Κ» ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης Αριστείδης Χατζής. Ο ίδιος λειτούργησε πολλαπλασιαστικά ώστε η φωτογραφία να φτάσει σε περισσότερους λογαριασμούς χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος ανέφερε στην «Κ» ότι τα ΑΕΙ δεν μπορούν να δώσουν λύση σε τέτοια ζητήματα, καθώς δεν επιτρέπει ο νόμος να προχωρούν σε συμβάσεις με φυσικά πρόσωπα. Ετσι, η λύση αναμένεται από το υπουργείο με μία ρύθμιση που θα ενταχθεί στο προαναγγελθέν νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Χθες, όμως, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «το πολυνομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας». ”
Το παραπάνω κείμενο συνοδεύεται και από την παρακάτω εικόνα:

Το σκουπιδαριό στο ΕΚΠΑ μετράει δεκαετίες τώρα. Το έζησα και εγώ για πρώτη φορά το 1979 ως φοιτητής του Φυσικού. Για ακόμα φορά αναρωτιέμαι αν αξίζει η τεράστια (υπέρ) προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες Ελληνόπουλα για να βρεθούν σε σχολές με χώρους όπως αυτούς που δείχνει η παραπάνω φωτογραφία.
Αγαπητοί υποψήφιοι  ο καλύτερος τρόπος για να σχηματίσετε άποψη για μια σχολή είναι να περάσετε μια μέρα στους χώρους της σχολής. Ο τίτλος και η βάση εισαγωγής δεν αρκούν να σχηματίσετε ολοκληρωμένη άποψη. Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις.

ekpa15

Καλοδήμος Δ | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

2 × five =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here