Μετεγγραφές: Ένα ακόμα δώρο στους φοροφυγάδες!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Τι έγραψα στη διαβούλευση για τις μετεγγραφές (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2438) στο άρθρο 12:
Οι παραπάνω ρυθμίσεις σίγουρα είναι πιο δίκαιες από αυτές που ίσχυαν μέχρι σήμερα, όμως:
-συνεχίζεται να δίνονται μόρια σε ειδικές κατηγορίες χωρίς οικονομικά κριτήρια. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα μέγιστο πόσο ανά άτομο (π.χ 8.000) που να μην δικαιούται μετεγγραφή π.χ 6 μελή οικογένεια με συνολικό εισόδημα πάνω από 48.000 ευρώ να μην δικαιούται μετεγγραφή.
-δίνει πολύ λίγα μόρια στη περίπτωση αδελφού ή αδελφής προπτυχιακού φοιτητή που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Μόλις ένα μόριο! Τετραμελής οικογένεια με ένα παιδί που σπουδάζει και εισόδημα 24.000 παίρνει 4 μόρια και τετραμελής οικογένεια με εισόδημα 24004 με δύο παιδιά που σπουδάζουν έχει και αυτή 3+1=4 μόρια!!!!
Η κατηγορία αυτή έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ένα μόριο είναι πέρα από κάθε λογική. Έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2.
-δεν δίνονται μόρια στην επίδοση. Άλλο πράγμα η μετεγγραφή για 100 μόρια και άλλο για 1000. Μια πρόταση : Κάποιος που η επίδοση του μέχρι τη βάση της σχολής που ζητά μετεγγραφή είναι μέχρι 500 μόρια να παίρνει 1,5 μόρια, από 501-1000 ένα μόριο και από 1001-1500 μισό μόριο και από 1501 και πάνω κανένα μόριο.
-Συνεχίζεται η λογική μοριοδότησης με βάση το εισόδημα που επιβραβεύει τους φοροφυγάδες. Λόγω δουλειάς έχω δει πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν να παίρνουν μετεγγραφές λόγω χαμηλής φορολογικής δήλωσης ενώ ήταν γνωστή η οικονομική τους επιφάνεια.
-Επανέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Οι μετεγγραφές φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει μαχαίρι στις μετεγγραφές φοιτητών των Ελληνικών σχολών και να επιτρέπονται μετεγγραφές από το εξωτερικό! Είναι επιβράβευση των ανθρώπων που προσπάθησαν λιγότερο και τιμωρία για όσους πάλεψαν να περάσουν με την επίπονη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Είναι πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα και πρέπει αμέσως να αποσυρθεί! Όταν το διάβασα για πρώτη φορά δεν μπορούσα να πιστέψω επανέρχεται μια τέτοια προκλητική και πέρα για πέρα ΑΔΙΚΗ ρύθμιση !
Καλοδήμος Δ | Υπεύθυνος ΣΕΠ | ΚΕΣΥΠ Λαμίας | Φυσικός

http://www.opengov.gr/ypepth/?c=25413

 

Σχολιάστε

8 − seven =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here