Στάνφορντ: Το κορυφαίο πανεπιστήμιο κόσμου σε νομπελίστες

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Stanford top university for producing Nobel laureates
UK is second to US for nationality of Nobel prizewinners in the 21st century

εδώ

Μετάφραση από Google Translate:

Στάνφορντ: Το κορυφαίο πανεπιστήμιο κόσμου  σε νομπελίστες

Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη στις ΗΠΑ για την εθνικότητα των βραβευθέντων με Νόμπελ στον 21ο αιώνα

Ο Andrew Fire λαμβάνει Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, 2006
Ο καθηγητής του Στάνφορντ Andrew Z. Fire παραλαμβάνει το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2006

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ξεπέρασε τον κατάλογο των ιδρυμάτων με τις πιο βραβευθέντες με Νόμπελ αυτόν τον αιώνα, ενώ οι ΗΠΑ δεσπόζει ένα top 10 με βάση την εθνικότητα των νικητών.

Πανεπιστήμια και ινστιτούτα των ΗΠΑ να λάβει οκτώ σημεία του θεσμικού top 10 πίνακα, που καταρτίζεται από Times Higher Education πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Ακαδημαϊκών επόμενο μήνα.

Technion Israel Institute of Technology και της Γερμανίας Max-Planck λάβει τα δύο υπόλοιπες θέσεις σε κοινές όγδοη και 10η θέση αντίστοιχα.

Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δεν περιλαμβάνεται στην ελίτ top 10, που βρίσκεται λίγο έξω στην 11η θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο του Cambridge ‘s ψηλά από ένα βραβείο Νόμπελ αυτόν τον αιώνα, δεν είναι αρκετό για να κάνει το top 10. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν διαθέτουν στο λίστα, αφού δεν προσκόμισε κανένα βραβευθέντες με Νόμπελ αυτόν τον αιώνα.

Το θεσμικό λίστα, η οποία καλύπτει τα βραβεία Νόμπελ απονέμονται 2000-2014, παρήχθη από κάθε πανεπιστήμιο δίνοντας μια βαθμολογία με βάση τον αριθμό των νικητών που συνδέονται με το ίδρυμα κατά το χρόνο σύναψης τους χορηγήθηκε. Το σκορ έγινε σταθμίζονται με βάση τον αριθμό των βραβευθέντων για την κατηγορία και τον αριθμό των ιδρυμάτων που συνδέονται με κάθε νικητής βραβείων. Λογοτεχνία και την ειρήνη βραβευθέντες εξαιρέθηκαν από την ανάλυση.

Henry Yang, καγκελάριος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα , το έβδομο όργανο στο θεσμικό λίστα, είπε ότι η επιτυχία της είναι προς τα κάτω για να την εστίασή της στην «ανάπτυξη πνευματικό περιβάλλον που καλλιεργεί συλλογικό συνεργασίες”.

Χριστίνα Beck, επικεφαλής της επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Max Planck Society, δήλωσε ότι “προσπαθεί να εντοπίσει αυτές τις υψηλού δυναμικού επιστημόνων που τολμούν να αναλάβει εντελώς νέες προσεγγίσεις και ασυνήθιστες ιδέες σχετικά επιστημονικά προβλήματα. Υψηλού κινδύνου και η εμπιστοσύνη είναι βασικές αρχές μας. ”

Οι ΗΠΑ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με βάση την εθνικότητα των βραβευθέντων με Νόμπελ αυτού του αιώνα – και παράγονται χρησιμοποιώντας ένα σταθμισμένο σκορ ανάλογα με το πόσοι νικητές ήταν εκεί για κάθε βραβείο – που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ (71) των 146 επιτυχόντων.

Των ΗΠΑ “χρυσή χρονιά» ήταν το 2006 – το μόνο έτος από την έναρξη του αιώνα, όπου όλοι οι βραβευθέντες ήταν από τη μία χώρα και συνδέονται με ιδρύματα της χώρας.

Παρά το Ηνωμένο Βασίλειο λείπει από την επιφάνεια του τραπεζιού 10 για τα ιδρύματα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όταν πρόκειται για τον αριθμό των βραβευθέντων ανά εθνικότητα, που λαμβάνουν μια συνολική βαθμολογία των έξι από συνολικά 12 βραβεία αυτού του αιώνα.

Η Αυστραλία είναι η μόνη χώρα για να κερδίσει περισσότερα από ένα βραβεία Νόμπελ των οποίων οι νικητές έχουν λάβει όλα τα βραβεία τους στον ίδιο τομέα: Φυσιολογίας ή Ιατρικής.

Phil Baty, ΤΟ συντάκτης βαθμολογίες, είπε ότι διαφορετικά ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης της Ασίαςείναι «λάμπουν δια της απουσίας τους».

“Ενώ πολλοί στην Ανατολική Ασία έχουν επωφεληθεί από γενναιόδωρη χρηματοδότηση κατά τις τελευταίες δεκαετίες και συναρπαστική μεταρρυθμίσεις που έχουν δει να παρελαύνουν τηνΠαγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων , υπάρχει μια πρόκληση που απομένει γύρω από την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, την ελευθερία και την συχνά μάλλον αποστάτης σκέψης που μπορεί να οδηγήσει σε οι πιο πρωτοποριακές επιστημονικές ανακαλύψεις », πρόσθεσε.

“Αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει επίσης να λάβει αυτό ως ένα προειδοποιητικό σημάδι – είναι η μοναδική πίεση ατμόσφαιρα που δημιουργείται από μια σειρά από περικοπές της χρηματοδότησης και μια αυξανόμενη κουλτούρα της βραχυπρόθεσμης προσέγγισης και στοχοθεσίας επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά τους ακαδημαϊκούς μας να βρούμε πραγματικά το χώρο να σκέφτονται μεγάλο; ”

Η Η Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Σύνοδο Κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από Σεπ 30 – Οκτ 2, θα περιλαμβάνει συνεδρίαση με αντικείμενο την καλλιέργεια της επόμενης γενιάς των βραβευθέντων με Νόμπελ, και θα ακούσω από διεθνούς φήμης βραβευμένος Brian Schmidt, καθώς και Νικολάου Dirks , καγκελάριος της τρίτης υψηλότερο ίδρυμα στη λίστα, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley .

Σχολιάστε

19 − thirteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here