Η Θεσσαλονίκη πρώτη στις προτιμήσεις των Κυπρίων υποψηφίων για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σημαντικό προβάδισμα έναντι της Αθήνας αποκτά η Θεσσαλονίκη στις προτιμήσεις των Κυπρίων υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με αναλυτικούς πίνακες που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με βάση τις αιτήσεις των Κυπρίων υποψηφίων με τις πρώτες προτιμήσεις, από τα 15 πρώτα τμήματα-σχολές, τα 9 βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη,  τα 4 στην Αθήνα και το 1 στο Ηράκλειο. Η δημοφιλέστερη επιλογή είναι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας  Θεσσαλονίκης και ακολουθούν οι ιατρικές σχολές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι 15 πρώτες επιλογές στον πιο κάτω πίνακα:
cypros2greece1516

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι τα τελευταία γεγονότα με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεν επηρέασαν τους Κυπρίους  να ζητήσουν θέση στα ΑΑΕΙ της χώρας. Απενατίας, σε σύγκριση με πέρσι που υπέβαλαν αίτηση 3,170 υποψήφιοι, φέτος ο αριθμός τους αυξήθηκε ελαφρώς και έφθασε  στους 3.208.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τις πρώτες προτιμήσεις και τις επιλογές των Κυπρίων υποψηφίων για τα ΑΑΕΙ Ελλάδα ς στα πιο κάτω έγγραφα

ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ – 2015

 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ – 2015

πηγή δεδομένων: http://www.paideia-news.com/

Σχολιάστε

2 − one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here