ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 15 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Forums:
http://tinyurl.com/nsa83h

http://tinyurl.com/n44dcy

Τα δίδακτρα για τις προπτυχιακές σπουδές είναι 1400 ευρώ το χρόνο (bachelor + master) για φοιτητές της EU ενώ τα οικονομικά master είναι πιο ακριβά. Οι φοιτητές παίρνουν 700 ευρώ το μήνα απο το κράτος για να σπουδάσουν, αλλά πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα και τα βιβλία τους. Η χρηματοδότηση σταματά μόλις περάσει ο κανονικός χρόνος σπουδών. Δεν υπάρχει σύστημα εισαγωγής, κάθε φοιτητής κάνει αίτηση εκεί που του αρέσει. Μόνο στην ιατρική όπου οι αιτήσεις είναι περισσότερες απο τις θέσεις γίνεται κλήρωση (αυτό το έχω ακούσει αλλα δεν το έχω επιβεβαιώσει). Ωστόσο οι φοιτητές πρέπει να έχουν τελειώσει τον τύπο λυκειου που παρέχει προ-πανεπιστημιακή εκπαιδευση . Επειδή οι διέξοδοι της εκπαιδευσης είναι πολλές και καλά οργανωμένες (παρέχεται επαγγελματική εκπαίδευση ), δεν υπαρχει συνωστισμός στα πανεπιστήμια ούτε χρειάζονται διαγωνισμοί. Η προπτυχιακή εκπαίδευση είναι στην ολλανδική γλώσσα, ενώ πολλλά master γίνονται στα αγγλικά.

Σχολιάστε

18 − fourteen =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here