Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στις Ιατρικές της Ιταλίας

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

http://accessoprogrammato.miur.it/2015/IM_RI.html

Το τεστ:
Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ένα διεθνές τεστ γνώσεων και ικανοτήτων , το IMAT ( International Medical Admissions Test) Η ύλη περιλαμβάνει 60 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σε Φυσική και Μαθηματικά ( 8 ερωτήσεις), Χημεία ( 8 ερωτήσεις), Βιολογία (14 ερωτήσεις), και Γενικές γνώσεις και λογική σκέψη ( 30 ερωτήσεις) .
Τα εξέταστρα είναι 120 ευρώ.
Η βαθμολογία είναι : +1.5 για κάθε σωστή απάντηση και -0.4 για κάθε λάθος απάντηση . Για ερώτηση που δεν απαντήθηκε η βαθμολογία είναι 0.
Η βάση είναι το 20 , την οποία πρέπει ο υποψήφιος να περάσει, για να μπει στη λίστα αξολόγησης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει ο υποψήφιος με την υψηλότερη βαθμολογία στις γενικές γνώσεις.
Μπορεί ο υποψήφιος να επιλέξει μέχρι 5 Πανεπιστήμια με σειρά προτεραιότητας, και η τελική επιλογή του γίνεται με τη σειρά προτεραιότητας που έχει υποβάλει ο υποψήφιος

Οι αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό
Οι αιτήσεις για σπουδές στο εξωτερικό

Η άποψη μου είναι ότι η καλύτερη επιλογή για σπουδές για Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική είναι ι Ιταλία.

Καλοδήμος Δ |Υπεύθυνος ΣΕΠ | ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Σχολιάστε

sixteen − nine =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here