Οι Πανελλαδικές πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνεται ότι καλλιεργείται κλίμα ανησυχίας στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αναφορικά με τις εξετάσεις.

ΤΟ Υπ. Π. Ε. Θ. αποσαφηνίζει προς κάθε κατεύθυνση για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και των μαθητριών.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Σχόλιο του Διαχειριστή: Η λογική λέει ότι πρέπει  πρώτα να έχεις πάρει απολυτήριο και μετά να διεκδικείς θέση   σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικά τώρα που η απόκτηση απολυτηρίου είναι με  ενδοσχολικές εξετάσεις! Ο λαϊκισμός έχει αντικαταστήσει τη λογική και στο χώρο της Εκπαίδευσης.

2 σκέψεις στο “Οι Πανελλαδικές πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

  1. Επίσης να συμπληρώσω… ότι οι παλινωδίες του Υπουργείου ήταν οι αιτίες της δημιουργίας κλίματος ανησυχίας. Αφού στους 4186/2013 και 4310/2014 προβλεπόταν οι απολυτήριες ΓΕΛ να γίνουν πριν τις πανελλαδικές και στον 4327/2015, στην μετατροπή του συγκεκριμένου άρθρου απαλείφθηκε η σχετική διατύπωση χωρίς να ορίζεται διαφορετικά, αφήνοντας τον καθένα να εικάζει ό,τι θέλει…

  2. Όταν λέμε Γ’ Λυκείου, Δημήτρη εννοούμε και την Γ’ Επαγγελματικού Λυκείου; Προφανώς όχι… εκεί οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις προηγούνται των πανελλαδικών… (ν. 4327/2015 άρθρο 8 – Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου) …Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεξάγονται, μετά την απόλυση του μαθητή από το Επαγγελματικό Λύκειο, σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

    Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου απόλυτα…

Σχολιάστε

four × five =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here