Οι σπουδές στο εξωτερικό βοηθάει να προσληφθείτε ευκολότερα

Θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε εύκολα μια δουλειά μετά την αποφοίτηση; Πήγαινε να γνωρίσετε τον κόσμο.

Μια πρόσφατη μελέτη που διερεύνησε την επίδραση της κινητικότητας στην απασχολησιμότητα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη θεσμική ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη έχει δείξει ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό έχουν προβάδισμα  στην εξεύρεση εργασίας μετά την αποφοίτησή τους από εκείνους που δεν το κάνουν.

Κατά μέσο όρο, οι φοιτητές του Erasmus ήταν πιο πιθανό να πάρουν μια δουλειά μετά τις σπουδές στο εξωτερικό από το 70% του συνόλου των φοιτητών. Με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους, καθώς, η μελέτη έδειξε ότι είχε μια καλύτερη προδιάθεση για την απασχολησιμότητα ακόμη και πριν μεταβούν στο εξωτερικό. Μέχρι τη στιγμή που επέστρεψαν στη χώρα καταγωγής τους αυξήθηκαν το πλεονέκτημά τους κατά 42%, με το 81% εξ αυτών να αντιληφθεί μια βελτίωση σε μαλακές δεξιότητες τους, όπως είναι η εργασία της ομάδας ή εξοικείωση με το λογισμικό γραφείου.
erasmus1
employment-important

πηγή

© 2015, sep4u,gr. All rights reserved. sep4u,gr

2 Shares

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!