Ο μετεγγραφές με αριθμούς

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Οι βάσεις των μετεγγραφών σε μορφή xls

Πρώτα στατιστικά για τις μετεγγραφές

Σε 9.930 ανήλθαν οι αιτήσεις για μετεγγραφή, όπως προκύπτει από στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Από αυτές οι 9.710 επικαλούνταν μοριοδοτούμενα κριτήρια και οι 220 ασθένειες ή αναπηρίες.

6600 φοιτητές, ήτοι το 66,46%, δήλωσαν μόνο ένα Τμήμα για να μετεγγραφούν ενώ το οι υπόλοιποι δηλώσαν περισσότερα του ενός Τμήματα. Ο συνολικός αριθμός των προτιμήσεων ήταν 13.260 και εξ αυτών οι 7.860 αφορούσαν σε Πανεπιστήμια, οι 5351 σε ΤΕΙ και οι 49 σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Τις περισσότερες προτιμήσεις, 2166, συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ιδρύματα της Αττικής συγκέντρωσαν 6.639 προτιμήσεις και τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης 3.686. Τέλος, 2.935 προτιμήσεις αφορούσαν σε ιδρύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σχολιάστε

two − one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here