Μετεγγραφή σε όλους με 5 μόρια.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία φοιτητών η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι μετεγγραφές και η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση).

Στη δίωρη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των φοιτητών, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να πάρουν μετεγγραφή όλοι όσοι συγκέντρωσαν από 5 μόρια και πάνω, καθώς τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνηση, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως ενημερώθηκαν οι φοιτητές, με πρωτοβουλία της κ. Αναγνωστοπούλου, το υπουργείο Παιδείας επισπεύδει την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία θα προβλέπει τη σύσταση Επιτροπής Ενστάσεων όπου οι φοιτητές θα μπορούν να απευθύνονται για την επανεξέταση της αίτησής τους.

Η Επιτροπή Ενστάσεων θα συγκροτηθεί για να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να επανεξεταστούν οι αιτήσεις τους.

Στην συνάντηση κατέστη σαφής η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για διαρκή διάλογο και συνεχή επαφή με τους φοιτητές για κάθε πρόβλημα της φοιτητικής κοινότητας.

Υπουργείο Παιδείας

Σχόλιο του διαχειριστή: Άλλη μια φορά η κυβέρνηση αλλάζει θέση αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το ίδιο έκανε και  με την (ακατανόητη) αύξηση των εισακτέων στους αθλητές κατά 50% (από 3% σε 4,5%) αφού είχαν βγει τα αποτελέσματα. Ο νόμος για τις μετεγγραφές είναι ένα δώρο προς τους φοροφυγάδες και τιμωρία της κατηγορίας με αδελφό/ή που σπουδάζει ( δίνει ΜΟΝΟ 1 μόριο).  Οι βουλευτές που τον ψήφισαν ας πρόσεχαν πριν τον ψηφίσουν και όχι να τρέχουν τώρα να ικανοποιήσουν τις πιέσεις των γονέων που δεν πήραν μετεγγραφή.

Σχολιάστε

twelve + six =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here