Παιδαγωγικά με βάσεις κάτω από 10.000 και κενές θέσεις !

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Παιδαγωγικά  με βάσεις κάτω από 10.000 και κενές θέσεις, αυτό αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ( εδώ ) που αναφέρει ότι μεταξύ άλλων:
“Τη Δευτέρα 16 Μαΐου θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε μία χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω του νέου συστήματος εισαγωγής, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Ενδεικτικά, θεωρείται βέβαιη η βαθμολογική πτώση των προ πενταετίας περιζήτητων παιδαγωγικών τμημάτων, στα οποία δεν αποκλείεται να μείνουν ακόμη και κενές θέσεις και η βάση εισαγωγής να κατρακυλήσει κάτω από το 10.”
Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται:
“Από τα στοιχεία των σχολείων, πάντως, προκύπτει μία εντυπωσιακή ανατροπή φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ελάχιστη είναι η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα που περιλαμβάνονται στο 4ο επιστημονικό πεδίο, τα οποία προ πενταετίας ήταν περιζήτητα. Χαρακτηριστικά, υπολογίζεται ότι μόλις το 5% των φετινών υποψηφίων θα διεκδικήσει μία θέση στα τμήματα του 4ου πεδίου, δηλαδή 4.000 υποψήφιοι. Εως και πέρυσι, στα τμήματα του συγκεκριμένου πεδίου δόθηκαν 3.855 θέσεις. Εάν διατηρηθεί και φέτος ο ίδιος αριθμός θέσεων, όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν! Η κατακόρυφη μείωση του ενδιαφέροντος για τα παιδαγωγικά αποδίδεται κυρίως στο ότι περιλαμβάνονται σε ξεχωριστό πεδίο και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από τους υποψηφίους όλων των πεδίων (όπως έως πέρυσι). Eτσι, όπως εξήγησε στην «Κ» ο εκπαιδευτικός-ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης, μπορεί οι βάσεις των περιφερειακών παιδαγωγικών τμημάτων να βρεθούν και κάτω από το 10, ακόμη και να μείνουν κάποιες θέσεις κενές. Πέρυσι η βάση του τμήματος στη Φλώρινα ήταν 13.438 μονάδες.”
Διαφωνώ πλήρως με τις παραπάνω εκτιμήσεις για τους παρακάτω λόγους:
1]Πώς γνωρίζουν ότι ότι μόνο το 5% των φετινών υποψηφίων θα διεκδικήσει μία θέση στα τμήματα του 4ου πεδίου όταν ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις;
2]Αφού δεν είναι γνωστές οι προσφερόμενες θέσεις,  ο αριθμός των υποψηφίων που θα τις διεκδικήσουν, η δυσκολία των θεμάτων και οι δυνατότητες των υποψηφίων πώς μπορεί να γίνει πρόβλεψη των βάσεων;
Τα παιδαγωγικά και πρωτίστως τα παιδαγωγικά δημοτικής εκπαίδευσης είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι σχολές που μπαίνεις σχετικά εύκολα και παίρνεις πτυχίο εύκολα. Ακόμα και σήμερα δουλεύουν αναπληρωτές πτυχιούχοι που τελείωσαν πριν ελάχιστα χρόνια. Ειδικά με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή δουλεύεις αναπληρωτής σε πολύ λίγο χρόνο μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού. Τα Παιδαγωγικά Δημοτικής εκπαίδευσης είναι ο πιο εύκολος δρόμος  για να διοριστείς στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικός. Τα Παιδαγωγικά είναι πρώτα σε ζήτηση τα τελευταία χρόνια όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας με τα 10 πρώτα τμήματα σε συνολικές προτιμήσεις:
pe1415-synol-zitisi

pe-de-1415

Σχολιάστε

6 − four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here