Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο εσωτερικό ερώτημα που μας «απασχολεί» από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Εμείς θα παρουσιάσουμε μερικά παιδικά όνειρα που καμιά φορά γίνονται πραγματικότητα…

1. Θέλω να γίνω αστροναύτης . . .
Το ταξίδι στο διάστημα διεγείρει την παιδική φαντασία και καλλιεργεί μαγικές εικόνες, με περιεχόμενο την περιπέτεια και τη δράση. Τα διαστημόπλοια, οι διαστημικοί σταθμοί είναι ήδη γνωστές εικόνες, μέσα από τα κινούμενα σχέδια και τα παιδικά αναγνώσματα.

2. Θέλω να γίνω τραγουδιστής . . .
Ο πετυχημένος τραγουδιστής είναι διάσημος και αυτό προκαλεί εντυπωσιασμό στα παιδιά, που αρέσκονται να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο τραγουδιστής συνήθως έχει ένα μεγάλο fun club και αποτελεί πρότυπο για τους νέους και τους εφήβους.

3. Θέλω να γίνω ηθοποιός …
Ο ηθοποιός έχει και αυτός μεγάλο fun club και συχνά έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό (σε θεατρικές παραστάσεις). Η τηλεοπτική προβολή, η τηλεθέαση αλλά και η γενικότερη προβολή από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημιουργούν μια ιδανική εικόνα για το προφίλ του.

4. Θέλω να γίνω δάσκαλος …
Ο δάσκαλος, στα μάτια του παιδιού, είναι αυτός που γνωρίζει πολλά (αν όχι όλα). Μέσα από τα μαθήματα, τα πειράματα και τις σχολικές δραστηριότητες, ο μαθητής θαυμάζει την ευστροφία και τις γνώσεις του δασκάλου. Μάλιστα, το τέλος της σχολικής χρονιάς συνδέεται με έντονα συναισθήματα και βαθιά συγκίνηση.

5. Θέλω να γίνω πυροσβέστης . . .
Τα παιδιά κοιτούν με απόλυτη προσοχή το διερχόμενο πυροσβεστικό όχημα. Φαντάζονται τους εαυτούς τους να σώζουν ανθρώπους από την απειλή της φωτιάς, να σώζουν τα δάση και τις καλλιέργειες των πολιτών. Τα παιδιά λοιπόν, θαυμάζουν τους ένστολους (π.χ. αστυνομικούς, στρατιωτικούς κ.α).

6. Θέλω να γίνω συγγραφέας . . .
Συνήθως, πρόκειται για παιδιά που έχουν ευχέρεια στον γραπτό ή προφορικό λόγο. Λένε ωραίες ιστορίες και είναι καλοί μαθητές. Διαθέτουν πλούσια φαντασία και πλάθουν με ιδιαίτερη ευκολία, ιστορίες με πρωτότυπους ήρωες και πρωταγωνιστές.

7. Θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής . . .
Ο αθλητισμός και ειδικά τα ομαδικά αθλήματα κεντρίζουν το παιδικό ενδιαφέρον. Συχνά ταυτίζονται με κάποιον ποδοσφαιριστή και εύχονται να αποκτήσουν τις ικανότητες και τη φήμη του. Πρόκειται για μια επαγγελματική δραστηριότητα που προσφέρει στους κορυφαίους αθλητές υψηλούς μισθούς.

8. Θέλω να γίνω κτηνίατρος . . .
Πρόκειται για παιδιά που είχαν ή έχουν στενή σχέση με τα κατοικίδια ζώα. Είναι παιδιά ευαίσθητα και θέλουν να βοηθούν τους άλλους.

9. Θέλω να γίνω επιστήμονας . . .

Είναι εκείνοι οι μαθητές που αποκαλούνται χαρισματικοί. Έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν γρήγορα όρους και κανόνες, ενώ διαχειρίζονται με ευκολία τη διδακτέα ύλη.

10. Θέλω να γίνω πιλότος . . .
Τα παιδιά αυτά έχουν εξοικειωθεί με το ύψος και δεν το φοβούνται. Μπορεί να χαρακτηρίζονται από τάσεις φυγής ή να έχουν εξοικείωση με τα «επικίνδυνα sports». Τέλος, αρέσκονται στο να ηγούνται σε ομάδες και στο να αναλαμβάνουν ευθύνες και αρμοδιότητες που απαιτούν οξύτητα και υπευθυνότητα.

Συντακτική Ομάδα του Site http://www.apodoxi.gr/