Μαθηματικά Γ Λυκείου: Αφαίρεση ύλης που έχει ήδη διδαχθεί!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σε Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την εξεταστέα ύλη των Μαθηματικών Γ Λυκείου αναφέρεται:

Ανακοινώθηκε στις 18/3/2016 από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία «δεν θα διδαχθούν ασκήσεις που

math-c-lyk-af-16

Όταν τον Ιούνιο του 2015 γνωστοποιήθηκε η εξεταστέα ύλη με ανακοίνωσή μας επισημαίναμε ότι «Η προσθήκη όμως υπόδειξης – οδηγίας στην παράγραφο 3.5  δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σύγχυση στους μαθητές,  καθώς και δυσκολίες  στην επιλογή θεμάτων για τις εξετάσεις. Προτείνουμε την απάλειψη της  υπόδειξης – οδηγίας της  παραγράφου 3.5  και έτσι να παραμείνει  η παράγραφος  3.5 αυτούσια με τα προηγούμενα χρόνια».
Η πραγματικότητα δικαίωσε την εκτίμησή μας αυτή, αφού δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση σε μαθητές και διδάσκοντες. Με τη νέα ανακοίνωση δυο μήνες πριν τις εξετάσεις και ενώ αρκετά σχολεία έχουν διδάξει τη συγκεκριμένη παράγραφο με βάση την αρχική ανακοίνωση για την εξεταστέα ύλη, προσπαθεί το ΥΠ.Π.Ε.Θ. να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Είναι προφανές ότι άστοχες επιλογές καθώς και αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την τελευταία στιγμή πρέπει να αποφεύγονται, διότι αναστατώνουν μαθητές, γονείς και καθηγητές. Ο καθορισμός της εξεταστέας ύλης πρέπει να γίνεται έγκαιρα με μεγάλη προσοχή.

πηγή

Σχολιάστε

15 + 18 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here