2η ευκαιρία για δήλωση μαθημάτων Προσανατολισμού στις Πανελλαδικές 2016!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανάρτηση στο site του αναφέρει τα παρακάτω:
Συμμετοχή υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που δεν έχουν δηλώσει το 4ο μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού Λόγω της εφαρμογής για πρώτη φορά του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένοι υποψήφιοι που δεν είχαν δηλώσει το 4ο μάθημα, που θα συμπλήρωνε την Ομάδα Προσανατολισμού τους, επειδή θεώρησαν αυτονόητη τη δήλωσή του. Η οδηγία αυτή αφορά τους υποψηφίους για τα παρακάτω μαθήματα:

Λατινικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Βιολογία / Μαθηματικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών. Παρακαλούνται οι κ.κ Πρόεδροι των Εξεταστικών και Βαθμολογικών Κέντρων να ενημερώσουν τους υποψηφίους και κατά τη σημερινή εξέταση των υποψηφίων και την τελευταία μέρα της εξέτασης.

Υπουργείο Παιδείας

Σχόλιο του Διαχειριστή: Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ  σαν 4ο μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού τα:

Λατινικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Βιολογία / Μαθηματικά – για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

ΔΕΝ υπάρχει συγκεκριμένο 4ο μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε από 3 μαθήματα όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας. Η ανακοίνωση έπρεπε να κάνει λόγο για δήλωση 5ου μαθήματος και όχι 4ου γιατί 4 μαθήματα έχουν επιλέξει ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι.
neo-lykeio-1516

Σχολιάστε

one × 5 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here