Κλάδοι που υπόσχονται προσλήψεις με καλούς μισθούς

Κλάδοι που υπόσχονται προσλήψεις με καλούς μισθούς
ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ,

Τα τμήματα πωλήσεων, IT/πληροφορικής και μάρκετινγκ/επικοινωνιών εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν τις περισσότερες προλήψεις που σχεδιάζονται εντός του 2016, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Randstad για τις τάσεις ανθρώπινου δυναμικού και μισθών. Η έρευνα διεξήχθη από τη Randstad το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή 340 στελεχών υπεύθυνων για τη λήψη αποφάσεων από εταιρείες διαφόρων κλάδων στην Ελλάδα και δείχνει ότι πάνω από το 80% των εταιρειών που συμμετείχαν επηρεάστηκε από την οικονομική κατάσταση το 2015. Εντοπίζει, βέβαια, πιθανά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, με τις περισσότερες εταιρείες να σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις το 2016, καθώς αφενός διαπιστώνεται ανάγκη για νέες δεξιότητες, αφετέρου δημιουργούνται πρόσθετες ανάγκες για το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Μάλιστα, η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί από το τμήμα πωλήσεων. Αλλα τμήματα που ενδεχομένως δουν αυξήσεις στο εργατικό δυναμικό είναι τα τμήματα IT/πληροφορικής και μάρκετινγκ/επικοινωνιών.

Οι νέες προκλήσεις στον τομέα του HR για το 2016 σχετίζονται με την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας, την προσέλκυση ταλέντων για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας, τη δημιουργία ενός καλού εργασιακού περιβάλλοντος και με τη διατήρηση των πιο αποδοτικών υπαλλήλων. Μάλιστα, μόνο το 15% των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη δεξιοτήτων που παρατηρείται. Στον αντίποδα, η μεγάλη πλειοψηφία θα επηρεαστεί και είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτές τις ελλείψεις με μέτρα όπως εκπαιδευτικά προγράμματα και αυξήσεις μισθών και παροχών, ώστε να διατηρήσει ή/και να προσελκύσει ταλέντα. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι οι παροχές που προσφέρουν για να διατηρήσουν τους καλύτερους υπαλλήλους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επαγγελματική εξέλιξη, εκπαίδευση, μισθολογικές παροχές και μπόνους.

Είναι ενδεικτικό ότι, στον τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ, οι μισθοί κυμαίνονται μεταξύ 1.300 και 2.000 ευρώ στους υπεύθυνους εμπορικού ονόματος (brand manager), μεταξύ 2.000 και 3.500 στους διευθυντές ανάπτυξης, μεταξύ 4.000 και 5.500 στους γενικούς διευθυντές πωλήσεων και μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ στους διευθυντές καταστημάτων. Στον τομέα λογιστικής-χρηματοοικονομικής, οι διακυμάνσεις στους μισθούς είναι μεγαλύτερες. Ετσι, ένας λογιστής μπορεί να αμείβεται μεταξύ 1.500 και 5.000 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος λογιστηρίου μεταξύ 900 και 1.600 ευρώ. Στον ίδιο τομέα, οι γενικοί οικονομικοί διευθυντές αμείβονται με μισθούς από 4.000 έως και 7.000 ευρώ. Τέλος, στις τεχνολογίες, ο ανώτατος μισθός φθάνει τις 5.000 ευρώ για τη θέση του IT director (με τον χαμηλότερο μισθό για την ίδια θέση να ανέρχεται σε 3.500 ευρώ) και ο κατώτατος τα 1.000 ευρώ για τον διαχειριστή (με υψηλότερη τιμή τα 1.600 ευρώ τον μήνα).

πηγή

Προσθήκη του διαχειριστή: ΟΛΗ η έρευνα εδώ
Randstad1

Randstad2

randstad
randstad