Ποιοι πτυχιούχοι μπορούν να συμμετέχουν σε κατατακτήριες για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Μπορούν να συμμετέχουν σε κατατακτήριες για ΑΕΙ και ΤΕΙ οι:
Πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Α.Ε.Ι. και Ανωτέρων Σχολών Διετούς Κύκλου Σπουδών (Πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών ΚΑΤΕΕ, Στελεχών Επιχειρήσεων, Διοίκησης Νοσοκομείων, Ανωτέρων Δημοσίων Σχολών Δοκίμων Πλοιάρχων, Εμπορικού Ναυτικού και Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών) * Πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων Τ.Ε.Ι * Πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών Υπερδιετούς Κύκλου σπουδών (Πτυχιούχοι της Σχολής Αστυφυλάκων, Των Ανωτέρων Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (Ι.Α.Κ.Ε.), της Ανωτέρας Σχολής Κοινωνικής Εργασίας Διακονισσών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ανωτέρας Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, οι Πτυχιούχοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ειδικότητας Πλοιάρχου, Ανωτέρων Σχολών Δοκίμων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού , Πρωην Ανωτέρων Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού με πτυχίο ισότιμο προς τα πτυχία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ειδικότητας Πλοιάρχου, Πτυχιούχοι Ανωτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και Κρήτης.)

Πόσοι φοιτητές ανά έτος εισάγονται μέσω των κατατακτηρίων εξετάσεων;
Το ποσοστό των κατατάξεων Πτυχιούχων Πανεπιστημίων, ΤΕΙ ή ισοτίμων προς αυτά, ΑΣΠΑΙΤΕ της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από την ΔΟΑΤΑΠ) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου ΤΕΙ ή ΑΣΠΑΙΤΕ. αριθμ. Φ1/192329/Β3/13-12-2013 Υπουργική Απόφαση(ΦΕΚ 3185/16-12-2013 τ. Β’)

9 σκέψεις στο “Ποιοι πτυχιούχοι μπορούν να συμμετέχουν σε κατατακτήριες για ΑΕΙ και ΤΕΙ

  1. Γιατι δεν μπορουν ακομη οι αποφοιτοι ιεκ δημοσιων `η ιδιωτικων που εχουν παρει την πιστοποιηση να δωσουν κατατακτηριες για να περασουν σε αει νοσηλευτικης;Και να ρωτησω και κατι αλλο;Γιατι εχουν δικαιωμα να δωσουν κατατακτηριες αποφοιτοι σχολων οπως ειναι των αστυφυλακων που δεν εχουν ιδεα απο τα μαθηματα που πρεπει να δωσουν για να περασουν σε αει νοσηλευτικης και οχι σε αποφοιτους διετους φοιτησης ιεκ νοσηλευτικης οι οποιοι εχουν παρει και την πιστοποιηση και εχουν καποια τουλαχιστον γνωση πανω στο αντικειμενο της νοσηλευτικης;

  2. Απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού Ναυτικού τελικά μπορούν να δώσουν κατατακτήριες για ΑΕΙ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων απλά έχει ένα αστερίσκο στο σημείο.

  3. Απόφοιτη Μέσης Τεχνικής Επαγγ.Νοσηλευτικής σχολής ,και απόφοιτη β κύκλου ΤΕΕ Β.Νοσηλευτών με 14 χρόνια προυπηρεσία έχει το δικαίωμα για κατατακτήριες σε ΤΕΙ?

  4. Επίσης απόφοιτοι σχολών δραματικής τέχνης (με πτυχίο από το Υπ. Πολιτισμού) έχουν τη δυνατότητα για κατατακτήριες;

  5. Απόφοιτοι ΙΕΚ οι οποίοι έχουν πάρει Πιστοποίηση Επαγγελματικής Κατάρτισης ,έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις σε κατατακτήριες εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ?

Σχολιάστε

eleven + nine =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here