Κατάρρευση των πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο Λουκάς Βλάχος, καθηγητής στο Φυσικό του ΑΠΘ, στη σελίδα στο Facebook γράφει:

blaxo-lukasΜερικές χιλιάδες νέοι και νέες μετά από εξετάσεις και σκληρή δουλειά θα είναι το Σεπτέμβριο φοιτητές και φοιτήτριες στο ΑΠΘ. Στα ματιά τους υποβαθμίζεται, με αυτά που βλέπουν και ακούν, το ίδρυμα για το οποίο θα έπρεπε να είναι περήφανοι/ες που θα φοιτήσουν. Το να ξεκινάς τις πανεπιστημιακές σου σπουδές σε ένα ίδρυμα που κάθε μέρα ακούς στα ΜΜΕ ότι “η εύρυθμη λειτουργία του, δεν διαταράσσεται όταν γίνεται κατασκήνωση αντιεξουσιαστών” είναι ο ορισμός της υποβάθμισης. Ένα βασικό στοιχείο για πετυχημένες σπουδές και καριέρα μετά το πτυχίο είναι και η ακτινοβολία του ιδρύματος που σχεδιάζεις να περάσεις 4-5 χρόνια της ζωής σου. Αυτό είναι το κεντρικό στοιχείο της κατάρρευσης των πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, η απουσία ενθουσιασμού για το ξεκίνημα των σπουδών των νέων ανθρώπων στο ίδρυμα που θα τους υποδεχτεί. Μικρά γράμματα θα μου πείτε …. όντως!

Σχολιάστε

4 × one =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here