Τι πρέπει να κάνετε για πάρετε το στεγαστικό επίδομα των 1000 ευρώ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών (1.000,00 €) ακαδ. έτους 2015-2016.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορούν να υποβάλλουν στις Γραμματείες των Σχολών/ Τμημάτων τα δικαιολογητικά τους για τη χορήγηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος ακαδ. έτους 2015-2016.

Δεν τίθεται προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Οι δικαιούχοι Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος δύνανται να υποβάλλουν την αίτηση για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος οποτεδήποτε μέχρι την παραγραφή της κατά του Δημοσίου απαίτησης του προσκομίζοντας το απαιτούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος τρέχοντος φορολογικού έτους (2015) με τα εισοδήματα του έτους 2015.

Παρακαλούμε δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία που αφορούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και συμπλήρωση-προσκόμιση δικαιολογητικών.

Stegastiko_Epidoma_2015_16_uoi.zip

Από την
Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Προϋποθέσεις
– Το επίδομα χορηγείται μόνο για προπτυχιακούς φοιτητές Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ’ όσον πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις.
-Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
– Χορηγείται για όλους του προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφ’ όσον διαμένουν σε άλλη πόλη αυτής της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
– Ο φοιτητής πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη αυτής της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ή ο ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.
– Όσοι διαμένουν σε φοιτητικές εστίες, οικοτροφεία ή σε συμβεβλημένα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία δεν δικαιούνται το επίδομα.
– Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος σύμφωνα με τον κανονισμό της λειτουργίας τους.
– Ο φοιτητής πρέπει να έχει επιτύχει τουλάχιστον στα μισά μαθήματα του προηγούμενου Ακαδημαϊκού Έτους (2014-2015). (Εξαίρεση αποτελούν οι πρωτοετείς φοιτητές.)
– Για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο πέραν του ενός. (Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προστατευόμενων τέκνων του, από κάθε πηγή.)
Ειδικά για τους Κύπριους φοιτητές, το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 30.000€.
– Η οικογένεια του δικαιούχου (γονείς και προστατευόμενα τέκνα) να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα διακόσια (200) τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων, όπως οι οργανισμοί αυτοί τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπονταν πριν την ισχύ του Ν.2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α ). Η εξαίρεση αυτή να αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα.
– Αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο, κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

stegastiko_2016.pdf

Σχολιάστε

eight + 13 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here