Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Νέο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, στις Σέρρες

Έπειτα από την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών το οποίο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Λάρισα, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναλαμβάνει την υλοποίηση νέου προγράμματος με το ίδιο αντικείμενο, αυτή τη φορά στις Σέρρες.

Μάλιστα, το πρόγραμμα, φορέας διοργάνωσης του οποίου είναι το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχει τεθεί και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Με τη διεξαγωγή του προγράμματος, θα δοθεί το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού σε ακόμη σαράντα αποφοίτους των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας ελληνικών και αναγνωρισμένων ξένων πανεπιστημίων, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την εξειδίκευσή τους.

Τα σεμινάρια, διάρκειας περίπου δύο μηνών, από 14 Νοεμβρίου 2016 έως 25 Ιανουαρίου 2017 και συνολικά 240 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2, ΤΚ 62132), το οποίο και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια. Επιστημονικά υπεύθυνη του ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης είναι η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένη Γ. Γαβρά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς και επισκέψεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εντός του νομού Σερρών και ευρύτερα ανά την Μακεδονία και Θράκη, στοχεύοντας στην κατάρτιση των συμμετεχόντων βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Οι συμμετέχοντες στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας τουλάχιστον εκ των ακόλουθων γλωσσών: Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ρωσική και Αγγλική. Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας δεν μοριοδοτείται.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να διαβάσουν τη σχετική προκήρυξη από ΕΔΩ ή να απευθύνονται στα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τηλέφωνο 2310-891.676.

πηγή: Παν. Μακεδονίας

Σχολιάστε

19 − 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here