Οι προτάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για αλλαγές στο τρόπο εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

28/09/2016 20:09:47
Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία

…………………….
Τέλος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θέλω να πω ότι σε αυτήν τη συζήτηση για την παιδεία θα πρέπει κάποια στιγμή να εντάξουμε και το θέμα των στρατιωτικών σχολών, διότι πράγματι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να γίνουν πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές.

Εγώ θα θέσω και για αρχή συζήτησης ακόμα και το θέμα της εισαγωγής στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, σε σχέση δηλαδή με εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν την καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις, για το πως θα πρέπει να μπαίνουν. Βέβαια με πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με κάποια κατεύθυνση η οποία θα πρέπει να είναι προεπιλεγμένη. Διότι παιδιά τα οποία έχουν τις δυνατότητες και θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα γιατί παίρνουν τη θέση τους κάποιοι άλλοι, οι οποίοι βάζουν τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων σαν αιτούμενο μαζί με άλλες σχολές. Και βεβαίως εκεί μπορούμε να συνδέσουμε πάλι την έρευνα και οι ανώτατες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα να υπάρχουν μεταπτυχιακές σπουδές.

Και εκείνοι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που ακολουθούν μεταπτυχιακές σχολές, οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή στην τάξη των Υπαξιωματικών να μπορούν να παίρνουν προαγωγή.

Όλα αυτά τα θέματα θα έρθουν μέσα στο επόμενο διάστημα σε συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Θα παρακαλέσω, λοιπόν τα κόμματα να έρθουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή να έρθουμε εμείς στην Επιτροπή της Βουλής – όποτε ο Πρόεδρος το επιλέξει – και να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα.

όλη η ομιλία εδώ

stratos

Σχολιάστε

ten − eight =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here