Περιζήτητοι οι μηχανικοί υπολογιστών σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Περιζήτητοι οι μηχανικοί υπολογιστών σε Ευρώπη, ΗΠΑ

Καθώς η αυτοματοποίηση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη βιομηχανία, πολλές είναι οι εταιρείες που ζητούν ειδικούς για να διαχειριστούν τέτοια έργα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 22-10-2016

Οι ειδικοί στην τεχνολογία και ειδικότερα οι μηχανικοί λογισμικού και όσοι εξειδικεύονται στην ανάπτυξη προγραμμάτων (software), δικτύων και πάσης φύσεως αυτοματισμών και ρομποτικής εξακολουθούν να είναι περιζήτητοι στην ευρωπαϊκή αλλά και στην αμερικανική αγορά εργασίας. Αυτό αφορά κυρίως επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη σύγχρονη τεχνολογία, όπως είναι όσοι αναπτύσσουν software για βιομηχανίες και για εταιρείες πληροφορικής. Αυτό προκύπτει από τη ζήτηση που εκδηλώνεται σε μεγάλες βιομηχανικές χώρες όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και οι ΗΠΑ, όπου σε πολλές περιπτώσεις η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά. Η πορεία προς τη μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη για την κατασκευή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που παραδοσιακά ακολουθούν οι γερμανικές εταιρείες έχει δημιουργήσει ζήτηση και για πτυχιούχους και μη μηχανικούς πάσης φύσεως, όπως είναι ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί.
Η μεγαλύτερη έλλειψη για μηχανικούς λογισμικού και ειδικούς στην ανάπτυξη προγραμμάτων καταγράφεται αυτό το διάστημα στις ΗΠΑ κυρίως σε βιομηχανίες. Καθώς η αυτοματοποίηση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε βιομηχανικές μονάδες πάσης φύσεως, πολλές είναι οι εταιρείες που ζητούν ειδικούς για να αναλάβουν και να διαχειριστούν τέτοια έργα. Η μεγάλη έλλειψη τέτοιων ειδικών στην αμερικανική βιομηχανία καταγράφεται επειδή τα ταλέντα αυτά τα απορροφούν συνήθως μεγάλες εταιρείες πληροφορικής του χώρου.
Υψηλή είναι η ζήτηση και στη Γερμανία, όπου η βιομηχανική ανάπτυξη αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από τρία χρόνια η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλία με την ονομασία Industrie 4.0 προκειμένου να πειστούν περισσότερες εταιρείες να επενδύσουν στη νέα ψηφιακή εποχή ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από την αμερικανική τεχνολογία.
Η Ευρώπη έχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Ενώ οι Αμερικανοί ζητούν, όπως είναι αναμενόμενο, γνώστες της αγγλικής γλώσσας, στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ζήτηση για στελέχη που μιλούν όχι μόνο αγγλικά αλλά και γερμανικά, γαλλικά ή ισπανικά.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η ιστοσελίδα εξεύρεσης εργασίας Adzuna, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν για παράδειγμα αυτό το διάστημα 7.000 κενές θέσεις εργασίας για όσους μιλούν γερμανικά.

Informatics

Σχολιάστε

eleven + twelve =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here