Τα 10 πιο δημοφιλή επαγγέλματα για το 2017

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το LinkedIn κατέληξε στις πιο δημοφιλείς ειδικότητες σε 14 χώρες του κόσμου και όπως φαντάζεστε έχουν σχέση με τη τεχνολογία.

Θέλετε να μάθετε τι ακριβώς αναζητούν οι εργοδότες; Το LinkedIn μετά από έρευνα σε δισεκατομμύρια δεδομένα που έχει στη διάθεσή του, ανέλυσε τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν τους εργοδότες στο να προσλάβουν νέα άτομα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προσλήψεις που έγιναν για το 2016, το LinkedIn κατέληξε στις δέκα πιο δημοφιλείς ειδικότητες σε 14 χώρες του κόσμου για το 2017 που έχουν σχέση με την υψηλή τεχνολογία.

Όπως επισημαίνει η Kάθριν Φίσερ, ειδική σε θέματα καριέρας στο LinkedIn, «Υπάρχουν δεξιότητες που ζητούνται επί δύο χρόνια και μετά εμφανίζεται ανάγκη για άλλες. Ειδικά, όμως, για τα προσόντα που σχετίζονται με την τεχνολογία, η ζήτηση δεν αλλάζει και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον».

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας χρειάζονται για το 2017- και θα χρειάζονται τα επόμενα χρόνια- ανθρώπους με ειδίκευση:

1. Στο Cloud and Distributed Computing

2. Στην στατιστική ανάλυση και ανάλυση δεδομένων

3. Στην αρχιτεκτονική του Διαδικτύου και στο Development Framework

4. Στο Middleware and Integration Software

5. Στο σχεδιασμό User Interface

6. Στην ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών

7. Στο development για κινητά τηλέφωνα και κινητές συσκευές

8. Στην παρουσίαση δεδομένων

9. Στο SEO/SEM Marketing

10. Στην διαχείριση των Storage Systems

Επίσης τα άτομα που παίζουν στα δάχτυλα γλώσσες προγραμματισμού και ειδικά την Java, δεν πρόκειται να μείνουν ούτε μέρα χωρίς δουλειά καθώς οι περισσότερες εταιρείες χρειάζονται συνεχώς τις ικανότητές τους.

Όχι άλλοι marketers

Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια όπως εξηγεί η κ. Φίσερ, η ζήτηση για επαγγελματίες στον χώρο του μάρκετινγκ υποχωρεί, επειδή καλύφθηκε από την προσφορά.

Σήμερα οι πιο περιζήτητες δεξιότητες σε Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιρλανδία, ΗΠΑ και Ισπανία είναι η ειδίκευση στην τεχνολογία υπολογιστικού νέφους και κατανεμημένων συστημάτων λογισμικού και η αναζήτηση και ανάλυση δεδομένων.

Ο τομέας των δεδομένων και των clouds βασιλεύει

«Μυρίζω μια δυναστεία στα σκαριά!» γράφει η Φίσερ. «Τα clouds και το distributed computing παρέμεινε στην πρώτη θέση για τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με την στατιστική ανάλυση και το data mining τα οποία ήρθαν στην δεύτερη θέση. Οι δεξιότητες αυτές είναι τόσο ψηλά στη ζήτηση επειδή είναι στην αιχμή της τεχνολογίας. Οι εργοδότες χρειάζονται εργαζόμενους που να γνωρίζουν καλά από δεδομένα και clouds για να διατηρήσουν τις εταιρείες τους ανταγωνιστικές».

Το user interface design είναι ό,τι πιο περιζήτητο αυτήν τη στιγμή

Στα ελληνικά θα μπορούσε να περιγραφεί ως σχεδιασμός διεπαφής με τον χρήστη. Στην πραγματικότητα οι σχεδιαστές του User Interface που φιγουράρουν στην 5η θέση είναι όλο και πιο περιζήτητοι καθώς είναι εκείνοι που κάνουν τα προϊόντα πιο φιλικά προς τους χρήστες. Οι εταιρείες λοιπόν, χρειάζονται τη δημιουργικότητα αλλά και την πρακτικά μυαλά τους για να εξελίσσουν τα προϊόντα τους συνεχώς στον τεχνολογικό χώρο που αλλάζει διαρκώς.

πηγή

cloud-computing1

Σχολιάστε

two × 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here