Χημικοί Μηχανικοί οι Διευθύοντες Σύμβουλοι της Eurobank

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο κ. Φωκίων Καραβίας κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. Έχει διατελέσει Ανώτατος Γενικός Διευθυντής Group Corporate and Investment Banking, Capital Markets & Wealth Management από τον Ιούλιο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015. Ήταν Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά τη χρονική περίοδο 2005 – 2013 και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Treasurer από το 2002 έως το 2005 στην Eurobank.
Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1991, στην JPMorgan, Νέας Υόρκης, στο market risk management division. Το 1994 εργάστηκε στη Citibank, Αθήνας, ως υπεύθυνος παραγώγων προϊόντων και προϊόντων σταθερού εισοδήματος στην Ελλάδα. Το 1997 εντάχθηκε στη Eurobank ως Επικεφαλής διαπραγμάτευσης προϊόντων σταθερού εισοδήματος και παραγώγων προϊόντων. Το 2000, διετέλεσε Treasurer στην Τέλεσις Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι μέλος στo Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Private Bank Luxembourg S.A.
Κατέχει Δίπλωμα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, Master και Διδακτορικό στον τομέα Chemical Engineering από το University of Pennsylvania, Philadelphia. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε θέματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή του έρευνα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

 

Ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επικεφαλής του Troubled Assets Group και Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Eurobank.
Διετέλεσε Επικεφαλής του Retail Banking της Eurobank (Ιούλιος 2014-Σεπτέμβριο 2016) ενώ έχει διατελέσει Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Retail Banking Products and Non-Performing Loans, στην Alpha Bank (Μάρτιος 2013-Ιούνιος 2014) και Γενικός Διευθυντής Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Στεγαστικής Πίστης στην Eurobank και παράλληλα Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής Eurobank Cards Α.Ε. (2000- 2013) .
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1987 ως Management Consultant στην εταιρεία Battelle Europe, London και έκτοτε διέγραψε μια σημαντική πορεία στον Τραπεζικό χώρο, διατελώντας Επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής στην American Express Bank (1998-1999), Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστης στην ABN AMRO Bank (1994-1998) και ιδρυτικό μέλος της Διεύθυνσης Πιστωτικών Καρτών στην Τράπεζα Εργασίας (1992-1994).
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank Υπηρεσίες Προώθησης και Διαχείρισης Προϊόντων Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης Α.Ε. και είναι μέλος των Δ.Σ. της Eurobank Business Services A.E., Eurobank Υπηρεσίες Διαχείρισης Απαιτήσεων Α.Ε. και Eurolife ERB Insurance Group A.E. Συμμετοχών καθώς και των Ελληνικών Θυγατρικών της.
Κατέχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και MBA από το Manchester Business School. Γεννήθηκε στη Στεφανιά Λακωνίας το 1962.

Σχολιάστε

16 − 4 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here